• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 12 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 16 Septembrie , 2013

Premiul I la Concursul Naţional de proiecte antidrog „Împreună”

Dir. prof. Mariana Pop

 
 

Anul şcolar a început la Liceul Teoretic “Emil Racoviţă” cu o rază de soare venită tocmai de pe malul Mării Negre, din Eforie Sud, unde o echipă de elevi însoţiţi de consilierul educativ, profesor Tatiana Cauni-Coc a participat la Concursul Naţional de proiecte antidrog Împreună, desfăşurat în perioada 27august -1 septembrie 2013.

 
 
 

Cei patru liceeni care au reprezentat Maramureşul cu cinste, şi anume Andra Enăşoiu, clasa XB, Liceul de Arte, Bianca Kertesz, Liceul Teoretic Emil Racoviţă, clasa IXD, Bogdan Bledea, Liceul Teoretic Emil Racoviţă, clasa IXF, Vlad Dragoş, Liceul teoretic Emil Racoviţă, clasa XC au impresionat juriul şi le-au întrecut prin abilităţi, spontaneitate, originalitate, creativitate si spirit de echipă pe toate celelalte 38 de judeţe, obţinând premiul I şi uralele entuziaste ale publicului, cu proiectul Zece.. împreună.

 

Evenimentul a fost proiectat pe considerente de performanţă, competitivitate şi ingeniozitate, pe parcursul unor probe complexe, iar provocarea a fost pe măsură. Astfel, echipele s-au confruntat în contextul a nu mai puţin de cincisprezece ateliere de lucru, zece fiind obligatorii, printre care s-au regăsit domeniile: teatru, antidrog, tir, comunicare, creativitate, origami, quilling, muzică, dans, etc.

O altă etapă de competiţie a constat din realizarea unui poster în timpul concursului, urmată de prezentarea proiectului iniţiat şi derulat în şcoală pe parcursul anului şcolar. Cea mai complicată misiune, în termeni de efort fizic, sincronizare, secvenţialitate şi spontaneitate a fost parcurgerea traseului aplicativ, care i-a provocat pe tineri la trecerea unor probe inspirate dintr-o poveste scrisă de juriu. Juriul a întrunit 15 formatori şi inspectori naţionali care au evaluat performanţa fiecărui echipaj şi au decis că elevii din Maramureş au etalat cel mai complex proiect pe fiecare temă dată în concurs, impresionând atât publicul larg, cât şi pe reprezentanţii juriului. 

Echipajele câştigătoare au fost onorate Reprezentantul Ministerului Educatiei Naţionale, inspector Cătălina Chendea, care a înmânat premiile celor mai buni dintre cei buni.

Liceul Teoretic Emil Racoviţă a fost un participant cu experienţă în cadrul Consursului Antidrog “Împreună”, colecţionând câte o distincţie la fiecare dintre ediţiile la care a concurat, respectiv menţiune în 2008, premiul II în 2011 şi locul al III-lea în 2012, palmares completat în 2013 cu premiul cel mare, prin care copiii au fost răsplătiţi cu cărţi, precum şi cu o sumă de bani (250 ron).

 

Succesul acesta nu ar fi fost posibil fără o pregătire consecventă, fără talentul elevilor, fără disponibilitatea şi implicarea profesorului coordonator Tatiana Cauni-Coc, precum şi fără susţinerea celorlalţi membri ai echipei de proiect, şi anume inspector profesor Amelia Bănica (ISJ MM), director profesor Mariana Pop, director adjunct profesor Felicia Iliesiu, Liceul Teoretic Emil Racoviţă şi director profesor Codruta Halas, director adjunct profesor Maria Pocol, Liceul de Arte, care au fost mândre de rezultatele elevilor şi de imaginea celor două licee, care au mai căpătat o stea prin recunoaşterea valorilor educative promovate în spectrul extracurricular şi extraşcolar al acestor instituţii şcolare.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.