• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 18 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 18 Iunie , 2019

Premiile celei de-a XXVI-a ediții a Festivalului Internațional de teatru „ATELIER”

PREMIUL PENTRU MUZICĂ DE SCENĂ
(acordat de Fundația ACCUMM din București)
Premiul a fost câștigat de Mihai Dobre pentru muzica spectacolului „Rețeta Perfecțiunii...” de la Teatrul de Nord din Satu Mare și constă într-o casetă muzicală.

Juriul Festivalului Internațional de Teatru
„ATELIER”, Baia Mare, ediția a XXVI-a, alcătuit din: Doru Mareș - Preşedinte, Monica Andronescu, Nicolae Weisz a acordat următoarele premii:
PREMIUL
PENTRU COREGRAFIE
Nominalizări:

1. Andrea Gavriliu pentru core­grafia spectacolului „Rețeta perfecțiunii…” de la Teatrul de Nord din Satu Mare
2. George Pop pentru coregrafia spec­tacolelor „Rinocerii” și „Suicidal” de la Teatrul Municipal Baia Mare
3. Zoltan Balazs pentru coregrafia spectacolului „August” al Teatrului Maladype din Budapesta.

Premiul a fost câștigat de Andrea Gavriliu pentru coregrafia spectacolului „Rețeta perfecțiunii…” de la Teatrul de Nord din Satu Mare și constă în lucrarea „After Storm... good days are coming” a artistului Paul Covaci.
PREMIUL PENTRU CEA MAI BUNĂ ACTRIŢĂ
Nominalizări:

1. Denisa Blag pentru rolurile Corporatist D din spectacolul „Mr. Schrodinger” și Daisy din spectacolul „Rinocerii”, ambele de la Teatrul Municipal Baia Mare
2. Florentina Năstase pentru rolul Natalia Stepanovna din spectacolul „Cerere în căsătorie”, al Asociației CULTURĂ-N ȘURĂ
3. Alexandra Vanci pentru rolurile Corporatist A din spectacolul „Mr. Schrodinger” și Sinucigașul 3, Gospodina Aena, Vecina 2, Dolores din spectacolul „Suicidal”, ambele de la Teatrul Municipal Baia Mare.

Premiul a fost câștigat de Alexandra Vanci pentru rolurile Corporatist A din spectacolul „Mr. Schrodinger” și Sinucigașul 3, Gospodina Aena, Vecina 2, Dolores din spectacolul „Suicidal” și constă în lucrarea „Meta căutări” a artistei Anamaria Nagy.
PREMIUL PENTRU CEL MAI BUN ACTOR
Nominalizări:
1. Eduard Bîndiu pentru rolulurile Corporatist C din spectacolul „Mr. Schrödinger” și Dudard / Logicianul din spectacolul „Rinocerii”, ambele de la Teatrul Municipal Baia Mare
2. Axel Beaumont pentru rolul Colin din spectacolul „Spuma Zilelor” al CIE UNDERGROUND SUGAR
3. George Constantinescu pentru rolul Ivan Vasilievici Lomov din spectacolul „Cerere în căsătorie”, al Asociației CULTURĂ-N ȘURĂ
Premiul a fost câștigat de Eduard Bîndiu pentru rolulurile Corporatist C din spectacolul „Mr. Schrödinger” și Dudard / Logicianul din spectacolul „Rinocerii”, ambele ale Teatrului Municipal Baia Mare și constă în lucrarea „Pradox” a artistei Annamaria Nagy.
PREMIUL SPECIAL
AL JURIULUI
Se acordă actorului IOAN COSTIN pentru capacitatea de a conferi consistență și coerență rolurilor de mică întindere în registere teatrale de mare diversitate.

Premiul a fost oferit de ASO­CIAȚIA NOD și constă într-o lucrare a artistului spaniol XOHAN VIQUIERA PEREZ. Lucrarea a fost realizată anul trecut în România, în cadrul Simpozionului International de Ceramică, MICAS, și face parte din seria dedicată Eugeniei POP, ceramistă foarte apreciată din Cluj-Napoca, care a murit în urmă cu câțiva ani.
PREMIUL PENTRU REGIE
Nominalizări:
1. Iulian Bulancea pentru regia spectacolului „RINOCERII” (Teatrul Municipal Baia Mare)
2. Julie Desmet Weaver pentru regia spectacolului „SPUMA ZILELOR”
3. Andrei Dinu pentru regia spectacolului „MR. SCHRÖDINGER”

Premiul a fost câștigat de ANDREI DINU pentru regia spectacolului „MR. SCHRÖDINGER” și constă în lucrarea „Fereastră în timp” a artistei Anca Delia Oros.

 

PREMIUL ASOCIAȚIEI „ATELIER ’92”
Premiul a fost câștigat de Ahlam El Morsli și Wajdi Gagui pentru coregrafia spectacolului „Burqa și Basma” al companiei COL’JAM din Casablanca, și constă în lucrarea „Păstrează-ți privirea la stele și picioarele pe pământ” a artistei Codruța Podină.

 

PREMIUL „GHEORGHE DINU” PENTRU SCENOGRAFIE
Nominalizări:
1. Mihai Vălu pentru scenografia spectacolelor „Mr. Schrodinger” și „Rinocerii” - Teatrul Municipal Baia Mare
2. Alain Lagarde pentru scenografia spectacolului „Spuma zilelor”, La Cie UNDERGROUND SUGAR, Franța
3. Titus Ivan pentru scenografia spectacolului „Menajeria de sticlă” al Teatrului de Stat Constanța

Premiul a fost câștigat de Titus Ivan pentru scenografia spectacolului „Menajeria de sticlă” al Teatrului de Stat Constanța și constă în lucrarea „Imaginea poeziei” a artistului Gheorghe Dinu.

 

MARELE PREMIU PENTRU CEL MAI BUN SPECTACOL
Nominalizări:
1. „MR SCHRÖDINGER”, regia: Andrei Dinu, Teatrul Municipal Baia Mare
2. „REȚETA PERFECȚIUNII…”, regia: Andrea Gavriliu, Teatrul de Nord Satu Mare
3. „RINOCERII”, regia: Iulian Bulancea, Teatrul Municipal Baia Mare

Premiul a fost câștigat de „REȚETA PERFECȚIUNII…” (regia Andrea Gavriliu, Teatrul de Nord Satu Mare) și a fost oferit de Galeria Mică, constând în tabloul „Să cânte muzica” a artistei Camelia Ofelia Moisima.
 

PREMIUL SPECIAL AL JURIULUI
Se acordă spectacolului „SPUMA ZILELOR” pentru utilizarea mijloa­celor novatoare, generatoare de emoții în spectacolul teatral.

Premiul a fost oferit de ASO­CIAȚIA NOD și constă într-o lucrare a artistului spaniol XOHAN VIQUIERA PEREZ. Lucrarea a fost realizată anul trecut în România, în cadrul Simpozionului International de Ceramică, MICAS, și face parte din seria dedicată Eugeniei POP, ceramistă foarte apreciată din Cluj-Napoca, care a murit în urmă cu câțiva ani.


 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.