• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 13 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 13 Noiembrie , 2015

Prelevare de organe şi piele la Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare. Pielea va fi folosită pentru victimele din Colectiv

O prelevare de organe şi piele a avut loc recent, la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare, acolo unde un maramureşean de 59 de ani a intrat în moarte cerebrală, în urma unui accident vascular.

 

După discuţiile pe care reprezentanţii unităţii spitaliceşti le-au purtat cu familia victimei, cărora li se explicat cum pot salva alte vieţi nevinovate, aparţinătorii au fost de acord să fie prelevaţi de la bărbat cei doi rinichi, ficatul şi 2500 centimetri pătraţi de piele. Pielea astfel prelevată va fi folosită în cazul răniţilor din clubul Colectiv, tineri care au suferit arsuri pe suprafeţe mari din corp în urma tragicului incendiu şi care se luptă, acum, pentru supravieţuire.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare a arătat că şi la unitatea băimăreană a fost trimisă o solicitare de prelevare de piele, venită din partea doctorului Dan Enescu, de la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti.

 

Prelevarea de organe şi piele a fost realizată de către medicii de la Spitalul Fundeni, coordonaţi de doctorul Radu Zamfir, alături de o echipă medicală din Cluj-Napoca, oraş spre care s-au îndreptat, de altfel, cei doi rinichi. Aceste organe vor da o şansă în plus la o viaţă normală pacienţilor aflaţi pe listele de aşteptare din Cluj. În ceea ce priveşte ficatul şi pielea prelevată, acestea au ajuns în Bucureşti, iar pielea va fi folosită pentru transplanturile care se vor realiza în cazul victimelor din Colectiv.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.