• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 22 Aprilie , 2019

Pregătiri de Paște: Tradiții pascale lăpușene de la Rogoz

Sâmbătă, 13 aprilie 2019, s-a desfășurat evenimentul „Tradiții pascale lăpușene”, în cadrul Casei Muzeu din satul Rogoz, localitate care se bucură de recunoaștere internațională datorită Bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril”, parte a Patrimoniului Mondial UNESCO.

 

 

Manifestarea a fost organizat de Primăria Târgu Lăpuș, Casa Muzeu Rogoz și Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Târgu Lăpuș. Consiliul Județean Maramureș a fost reprezentat de Laura Danci – șeful Serviciul Relații Publice, Raluca Costaș – consilier în cadrul Biroul Informare Turistică și Claudiu Dobrican – consilier în cadrul Compartimentului Promovarea Județului.

Evenimentul „Tradiții Pascale Lăpușene” și-a dorit să promoveze obiceiurile pascale, meșteșugurile transmise din gene­rație în generație, portul popular și gastronomia specifică zonei, cu rețete secrete bine păstrate de-a lungul timpului.

Participanții au avut posibilitatea de a încondeia ouă și de a da o mână de ajutor la prepararea produselor specifice Sărbă­to­rilor Pascale, alături de gazdele primitoare. Evenimentul s-a încheiat cu o degustare savuroasă, la care au fost invitați toți participanții.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.