• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 10 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 11 Februarie , 2013

PP-DD Maramureş sau politica lui „sââât”

Noua politică din PP-DD Maramureşului pare să fie cea a degetului la gură şi a capului plecat. Cel puţin aşa acuză liderii vechi ai partidului după adunarea generală consultativă care a avut loc duminica trecută la Teatrul Municipal Baia Mare.

 
 

Noua conducere interimară a PP-DD Maramureş a anunţat o primă întâlnire duminica trecută, la Teatrul Municipal, la care preşedintele interimar Vasile Vlaşin anunţa că îi aşteaptă să vină pe toţi cei excluşi şi marginalizaţi până acum, deoarece doreşte să-i implice în reconstrucţia partidului. Mai mult, s-a cerut ca în 30 de zile, fiecare filială să aibă candidaţi pentru alegerile locale. Iar în două localităţi, liderilor PP-DD li    s-a năzărit că urmează alegeri: Cavnic şi Moisei. Reprezentanţii filialei PP-DD au arătat că vor să o transforme într-un partid funcţional, iar în cadrul şedinţei a fost stabilită şi componenţa Biroului Permanent Judeţean interimar, care va rămâne activ până în vara acestui an, când au loc alegeri. 

Modul de lucru ai noilor lideri este însă criticat vehement de oamenii cu state vechi în partid care acuză instaurarea unei dictaturi: „Mai pot să spun că Vlaşin a venit şi a făcut o dictatură. De exemplu, a venit şi a impus că numai el vorbeşte cu prim vicepreşedintele cu presa. Mie mi-au retras calitatea de purtător de cuvânt. A venit şi a făcut un Comitet Judeţean interimar de coordonare, cică pentru organizarea de alegeri locale şi pentru organizarea alegerilor prin Conferinţă judeţeană undeva până în iulie. Deci preia practic totul.

A fixat noi oameni. El a venit declarativ şi a spus că nu dă pe nimeni afară. Dar a fixat termene şi a avut cerinţe, a interzis lucruri, nu a lăsat pe nimeni să vorbească. Deci este categoric dictatură.

Iar argumentul principal este că organizaţia a avut rezultate slabe la alegerile parlamentare. Dar dacă ne uităm la ceea ce era Vlaşin până acum câteva zile, era secretar coordonator pe cele 4 judeţe (nu cred că şi-a pierdut calitatea), judeţe unde nu a făcut niciun deputat, niciun senator, exceptând Maramureşul. Aşa că vin şi spun cum poţi să pui un om fără rezultate să conducă o filială care a avut cel mai bun rezultat din aria lui de responsabilitate?”.

 

Dintre oamenii vechi ai partidului, unii fac parte din noua structură, „nucleul dur”, cei care au construit filiala maramureşeană au fost lăsaţi însă pe dinafară. Mărginean spune că: „O mare parte din vechiul birou de coordonare au fost selectaţi pentru biroul interimar. Vezi Doamne, punându-li-se în cârcă responsabilitatea pentru organizarea de alegeri locale în filialele maramureşene şi urmează Conferinţa judeţeană. Deci a luat dintre vechii oameni din aparatul lui Cristea Pamfil, mai puţin pe Cristea, pe mine, pe Turicu, pe scurt, oameni care au ridicat partidul de la zero în Maramureş. Asta deşi noi am fost voci autorizate şi niciodată nu am vorbit prostii.

 

Revenind, noi am fost lăsaţi deoparte şi „soldaţii” partidului au fost recrutaţi pentru funcţii mai înalte”. Mai mult, se spune că au fost promovaţi în funcţie oameni care „vânează” printre altele posturile de consilieri judeţeni şi că s-ar dori excluderea lui Cristea&Company. Mărginean spune însă că: „Dacă astăzi s-ar ţine o Conferinţă judeţeană, în niciun caz Vlaşin şi echipa sa nu are sorţi de izbândă. Pentru că Vlaşin conduce interimar printr-o hotărâre despre care eu cred că e abuzivă şi care poate fi chiar atacată în Instanţă pe baza statutului. Pentru că nu poate chiar aşa să te dizolve cineva fără să ai cu adevărat erori făcute. De aceea, eu cred că, la o astfel de Conferinţă judeţeană, Pamfil Cristea şi echipa sa, care a ridicat partidul la 12 mii de membri, ar putea să câştige, nu detaşat, ci la scor de „neparticipare”. Pentru că oamenii au văzut ce s-a întâmplat”.

 

Ciudat a fost însă că au fost nominalizaţi să urce pe scenă oamenii din biroul dizolvat, adică cei consideraţi ca „nefiind buni” şi dizolvaţi au fost invitaţi să facă parte din grupul interimar. Inclusiv fostul preşedinte Pamfil Cristea. Dar acesta a refuzat elegant: „rămân în sală între oamenii care m-au ales”. Mărginean crede că: „şedinţa de acum a fost o demonstraţie de putere. Eu am şi întrebat unde ne înscriem pentru luările de cuvânt, dar mi s-a răspuns că o să vedem dacă mai e timp. Şi au lungit întâlnirea până s-a terminat perioada de închiriere a sălii. Doar Turicu a reuşit să urce pe scenă şi a atras atenţia că el nu se simte demis pentru că în Statut scrie că poţi fi demis pentru hotărâri nelegale sau nestatutare şi dacă nu eşti în spiritul partidului. Ori aşa ceva, în momentul de faţă, nu se poate spune despre filiala Maramureş. Suntem în afara Statutului cu ceea ce s-a întâmplat, nicidecum cu ceea ce s-a presupus că am fi făcut”.

Comentariile celorlalți

vasile pe 13.07.2013 la 09:13

Vlasin Vasile fals şi uz de fals în acte oficiale...

Vlasin Vasile autointitulat preşedinte interimar al Organizaţiei Judeţene Maramureş al PP – DD a fost exclus din partid pentru fapte de natura penală, a furat banii organizaţiei, iar pentru excluderea din partid a membrilor s-a folosit de o ştampilă falsă, acestea sunt incompatibilităţile penale cu funcţia preşedinte interimar al Organizaţiei Maramureşene al PP – DD
La şedinţa de informare convocată de Vlasin Vasile în data de... Vlasin Vasile este numit să organizeze alegerile viitoare şi nu este abilitat să excludă din partid membri.
La acea şedinţă de informare a solicitat să-i predea singura ştampilă a Organizaţiei Maramureş a PP – DD emisă de forurile superioare a partidului PP – DD cu drept de folosinţa preşedinte Cristea Panfil, iar Vlasin Vasile nu a prezentat documentele a forurile superioare ale partidului PP – DD că au acordat dreptul de a deţine şi folosi stampila lui Vlasin Vasile
Cristea Panfil a refuzat să-i i predea stampila originală
Vlasin Vasile a confecţionat o ştampilă falsificata care a folosit-o pentru excluderea membrilor de partid
Aceasta Stampila falsificata diferă de cea originală
La sesizarea de către Cristea Panfil a forurilor superioare de partid de situaţia falsificării stampilei de către Vlasin Vasile este amânată vacantarea consilierilor judeţeni şi excluderea din partid a lui Vlasin Vasile
În conformitate cu art. 286 - falsificarea instrumentelor oficiale, Capitolul II - falsificarea instrumentelor de autentificare sau de marcare Art. 287 Folosirea instrumentelor oficiale false art. 288 - fals în înscrisuri, art. 290, 291, 293 - uz de fals
Vă depun documente din care rezultă vizibil şi fără expertiza ca cele două ştampile sunt total diferite:
Pentru comparaţie anexez adresa emisă de Vlasin Vasile şi înregistrată la Primăria oraş Vişeu de sus cu nr. 3721/21.03.2013
Depun documente oficiale care sunt parafate cu ştampila originală temeinică Cristea Panfil şi semnată de acesta şi în comparaţie:

3. Mărimea ştampilei Vasile Vlaşin este de 3.9 cm iar stampila Cristea Pamfil
Este de 4 cm
4. Distanţa dintre PP şi DD este mai mică la stampila Vasile Vlaşin
Înscrisul „Partidul Poporului * Dan Diaconescu * Organizaţia Judeţeană MARAMUREŞ „este mai aproape de marginea exterioară a ştampilei" la stampila folosită de Vasile Vlaşin La stampila folosită de Vlasin Vasile litera P mare închisă la culoare, la întoarcere lipseşte o parte imprimată
După excluderea din partid a lui Vlasin Vasile, la şedinţa din data 15.06.2013 Cristea Panfil preda preda stampila organizaţie, originală, lui Fonta Nuţu
Pentru conformitate depunem documentele care au stat la baza acestei realităţi de falsificare.
Pentru acesta Vlasin Vasile are dosar penal




Mircea SERBAN pe 03.03.2013 la 16:47
Am primit un Comunicat de presa din partea BPL PP-DD Viseu de Sus pe care il postez dar, adaug cateva intrebari la urma...
Comunicat de presă

Biroul Permanent Local al PP-DD Viseu de Sus întrunit azi, 28. 02. 2013, în şedinţă de urgenţă, în următoarea componenţă:
1. Ciolpan Ştefan – Preşedinte
2. Ţicală Vasile- Prim-vicepreşedinte
3. Covâza Aurel – Secretar
4. Andreica Vasile –vicepreşedinte
5. Zubaşcu Ioan – vicepreşedinte
6. Scripciuc Gheorghre – vicepreşedinte
7. Roşca Laura- preşedinte organizaţie tineret
8. Andreica Victoria – preşedinta organizaţie femei
9. Covaci Vasile-vicepreşedinte
10. Bâtcor Vasile –membru
11. Ivaşcu Vasile-membru
12. Şimon Vasile-membru

Aducem la cunoştinţa opiniei publice locale, judetene şi naţionale următoarele:

1. In data de 03. 02. 2013 în municipiul Baia Mare, reşedinţa judeţului Maramureş, s-a desfăşurat Adunarea Generala a PP-DD Maramure, în sala Teatrului Municipal, la care numitul Vasile VLAŞIN a declarat că a fost numit Preşedinte interimar al Biroului Permanent Judeţean –BPJ, Maramureş fără a pune la dispoziţia celor prezenţi un înscris cu antetul partidului, cu semnătura membrilor structurii de vârf a partidului, prin care să se certifice acest fapt, această decizie.
2. La amintita reuniune informarea a fost citită plenului de către secretarul BPJ PP-DD, dl. Viorel POP.
Suntem în măsură să sesizăm faptul că, reuniunea a fost ne statutară, întrucât nu a fost îndeplinit criteriul realizării unui cvorum, potrivit normelor art. 30³ din statutul partidului.
Mentionăm şi faptul că, organizaţia locală PP-DD Viseu de Sus nu a fost convocată dar, neoficial au participat la această şedinţă următorii: Ştefan CIOLPAN-preşedinte, Vasile ŢICALĂ –prim-vicepresedinte, Aurel COVÂZĂ –secretar, Vasile ANDREICA –vicepresedinte.

3. La data de 28. 02. 2013 la şedinta consiliului local –CL, Viseu de Sus au participat: Ştefan CIOLPAN, Vasile ŢICALĂ, Aurel COVÂZĂ adică, consilierii locali din partea PP DD.
La această şedinta numitul Vasile VLAŞIN autointitulat preşedinte interimar al BPJ Maramureş în plenul dezbaterilor a prezentat o informare scrisă –înscris semnat şi ştampilat de către acesta, prin care se aduce la cunoştinta consiliului local Viseu de Sus, faptul că preşedintelui organizatiei locale a PP-DD Viseu de Sus, Ştefan CIOLPAN i s-a retras sprijinul politic solicitandu-se în consecinţă, vacantarea postului.
Faptul că preşedintelui organizatiei PP-DD Viseu de Sus nu i s-a adus la cunoştinţă printr-un înscris oficial această decizie se încalcă flagrant Statutul Partidului art.14 al.1şi 2. punându-l pe acesta în imposibilitatea de a se adresa Comisiei pentru Statut Etica şi Litigii a BPJ PP-DD Baia Mare dar şi a PP-DD la nivel national.
Menţionăm faptul că Dl. Ştefan CIOLPAN nu a săvârşit nicio abatere care să îl incrimineze potrivit art.14-15 din statut deci, nu recunoaşte culpa invocată de numitul Vasile VLAŞIN.

4. În fapt, numitul Vasile VLAŞIN a înlocuit printr-un abuz de putere încuietorile tip yale ale uşilor sediului BPJ Baia Mare, şi, a constituit o organizaţie locală paralelă prin aceasta el creind confuzii în rândul cotizanţilor, alegătorilor dar, şi în cel al administraţiei locale!

5. Aceste aspecte au fost aduse la cunoştinţa organizatiei BPJ Maramureş de către Ştefan CIOLPAN –preşedintele în exerciţiu al filialei locale care, posedă şi calitatea de vicepresedinte al BPJ Maramures.
La nivel naţional a fost informat telefonic Dl. Dr. Condurăţeanu care, a asigurat organizaţia locală Vişeu de Sus că îl va informa pe Dl. Dan Diaconescu. De asemenea, organizaţia locală a PP-DD Viseu de Sus a trimis un material informativ la sediul partidului din strada Preciziei nr.5 Bucuresti.

6. Ca urmare a faptului că la şedinta de consiliu local CL, din 28.02.2013 preşedintele de şedinţă a luat act de comunicarea prin care fracţiunea PP-DD la nivelul CL Viseu de Sus a fost epurată, consilierii PP-DD s-au retras de la şedinţă şi în regim de urgenţă au convocat o şedinţă extraordinară a BPL Viseu de Sus la care s-a hotărât aducerea la cunoştinţa structurilor centrale de partid şi prin presă a existenţei unei stări de tensiune ca urmare activităţilor ilegale ale lui Vasile VLAŞIN, solicitând dezbaterea situaţiei în cadrul Comisiei pentru Statut Etica şi Litigii a PP-DD.

7. Informăm şi pe această cale membrii Consiliului Local –CL al oraşului Vişeu de Sus, cu privire la caracterul abuziv, netemeinic şi ilegal al înscrisului adus la cunoştinţa acestora în şedinţa CL din 20. 02. 2013 de către numitul Vasile VLAŞIN, ca urmare lipsei probelor juridice conform legii 14/2003 art. 17 (1), a faptului că numitul Vasile VLAŞIN nu a probat prin înscrisuri oficiale calitatea şi abilitarea legală de a lua decizii la nivel de partid, în consecinţă cazul fiind nu numai de competenţa Comisiei pentru Statut Etica şi Litigii a PP-DD dar, şi a parchetului ca urmare săvârşirii infracţunii de fals şi uz de fals, ofensă adusă autorităţii de stat, biroul permanent local BPL al PP-DD luând şi decizia de a se adresa Parchetului dpl Judecătoria Vişeu de Sus.

Vişeu de Sus la,
28.02.2013

Intrebari:
1. De ce nu a fost publicata in presa decizia Conventiei Nationale a PPP-DD, sau al Biroului Politic Central cu privire la numirea cu statut de interimar al lui Vasile Vlasin?
2. De ce nu a fost sesizat Parchetul de catre cineva din BPJ al PP-DD dupa constatarea efractiei?

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.