• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 17 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 9 Mai , 2014

Poştaşul protestează întotdeauna de două ori

Poştaşii nu sună întotdeauna de două ori, dar protestează de două ori. Săptămâna trecută, poştaşii din Maramureş au reluat protestele, nemulţumiţi de condiţiile de muncă.

 
 
 

La sfârşitul lunii aprilie, poştaşii maramureşeni şi-au spus oful la şedinţa Comisiei judeţene de dialog social. Liderul regional al Sindicatului Liber din Poşta Română, Marcel Giurge, a subliniat că una dintre problemele cu care se confruntă angajaţii din sistem este faptul că nu pot beneficia de concediul de odihnă aferent anului 2013. Peste 100 de angajaţi ai Oficiului de Poştă Maramureş nu au avut concediu legal de odihnă anul trecut, din cauza faptului că nu a fost cine să-i înlocuiască. De asemenea a punctat faptul că de cel puţin 6 ani de zile nu s-au făcut achiziţii în ce priveşte logistica, în unele situaţii angajaţii fiind nevoiţi să achiziţioneze echipamentele necesare din bani proprii. Postaşii maramureşeni sunt nemultumiţi şi de faptul că din anul 2008 nu au mai crescut salariile în acest domeniu, ba din contră, au avut loc reduceri.

 

Prefectul Anton Rohian şi-a arătat atunci întregul sprijin în soluţionarea problemelor expuse. „Particip la aceste discuţii cu dumneavoastră din respect pentru munca dumneavoastră şi pentru ceea ce înseamnă Poşta Română. Mă preocupă problemele cu care vă confruntaţi şi de aceea vreau să încercăm, la modul cel mai concret, să vă sprijinim în demersurile dumneavoastră. După ceea ce am aflat azi, consider că este necesar să întocmim o notă informativă bine documentată privind neajunsurile din Contractul colectiv de muncă, pe care să o supunem atenţiei factorilor responsabili în acest domeniu”- a declarat prefectul Anton Rohian.

 

Tot atunci s-a anunţat că reprezentanţi ai ITM Maramureş, alături de Corpul de control al Instituţiei Prefectului judeţului Maramureş vor efectua verificări în cadrul Oficiului Judeţean de Poştă Maramureş.

Acum poştaşii aşteaptă controalele. Şi, între timp, au mai demarat un protest. La finele săptămânii trecute, poştaşii au declanşat pichetări în mai multe judeţe din ţară, dar la acţiunile sindicale nu s-au alăturat şi factorii poştali din Maramureş, deoarece aceştia aşteaptă controalele.

Totuşi, sindicaliştii maramureşeni nu renunţă definitiv la proteste. Ei se vor alătura colegilor din ţară la mitingul din 11 mai de la Bucureşti. Iar săptămâna viitoare, în 15 mai, factorii poştali maramureşeni vor organiza şi o acţiune de pichetare a Oficiului Judeţean de Poştă.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.