• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 11 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 20 Ianuarie , 2017

Politica trebuie făcută pentru oameni, pentru interesele lor, iar oamenii trebuie să simtă acest lucru.

Nicolae TEREMTUȘ

Reporter: Recent ați fost numit la conducerea filialei PNL Maramureș. Ex­plicați contextul în care s-a ajuns la numire.
Ionel Bogdan: Comisia pentru unificare m-a propus pentru funcția de președinte interimar al filialei, decizia urmând să fie validată în Biroul Permanent Na­țional. La această decizie s-a ajuns după ce s-a dizolvat, practic, conducerea fi­lia­lei, prin demisia, aproape în bloc, a membrilor Biroului Județean.
Filiala nu putea rămâne fără conducere pe termen lung, așa că s-a decis, la ni­ve­lul Comisiei pentru unificare, să se propună o nouă conducere interimară. Așa s-a ajuns ca eu să fiu propus pre­șe­dinte interimar, iar colegul meu, Gavril Ropan, prim-vicepreședinte interimar al organizației.

Rep.: Ce se întâmplă cu PNL Baia Mare din punctul de vedere al condu­cerii organizației?
I.B.: Conducerea PNL Baia Mare este vacantă în acest moment, iar după constituirea noului Birou Județean al PNL Maramureș vom desemna  o conducere interimară, sper cât mai eficientă, deoa­rece avem nevoie să dăm un semnal către băimăreni, să le recâștigăm în­crederea și să-i convingem că suntem alături de ei și de problemele lor. Sunt convins că vom reuși și că în scurt timp oamenii vor vedea un altfel de a face politică, și în Baia Mare, și în Mara­mureș.

Rep.: Care este situația în PNL după alegerile din decembrie?
I.B.: Situația în PNL nu este una specială. Partidul se află într-o etapă de reorganizare, înainte de congres, și alături de colegii mei punem umărul la acest proces care nu este nici simplu, și nici de scurtă durată. Este important să luăm cele mai bune decizii, să recons­truim nu doar partidul, ci și încrederea oamenilor în noi. PNL este principalul partid de opoziție, iar evenimentele din ultima perioadă ne arată că avem nevoie, poate mai mult decât oricând, de un partid puternic de opoziție, care să se opună ferm tăvălugului antidemocratic al PSD.

Rep.: Ce implică conducerea unei fi­liale de partid și cum veți armoniza re­lațiile între membri?
I.B.: Conducerea unei filiale de partid implică multă muncă și o echipă solidă, dispusă să sacrifice timp și efort pentru a reconstrui organizația. Nu este simplu, nici ușor, dar am încrederea că ală­turi de echipa pe care o voi avea alături de mine, alături de fiecare liberal ma­ramureșan care iubește acest partid, vom reuși să facem din PNL principalul partid din Maramureș.
Avem oameni valoroși în partid, oa­meni care sunt gata oricând să se bată pentru valorile și principiile liberale și cred că atunci când vorbim de un in­te­res comun vom  găsi mai degrabă lucru­rile care ne unesc, nu pe cele care ne des­part. Împreună vom reuși să reclă­dim filiala PNL Maramureș și încre­derea oamenilor în noi.

Rep.: În organizația Maramureș vor fi luate măsuri de urgență? Care ar fi ele?
I.B.: Cu siguranță că vom lua măsuri, imediat ce va fi validată noua condu­cere interimară. Este important să facem o analiză a rezultatelor alegerilor parlamentare la nivel de fiecare organizație și apoi să facem alegeri de jos în sus. E important să arătăm des­chidere către oameni și transparență în deciziile pe care le luăm.
Trebuie să recâștigăm încrederea ma­ramureșenilor, iar acest lucru îl putem face doar dacă demonstrăm seriozitate, onestitate și dorința de a face un altfel de politică. Politica trebuie făcută pentru oameni, pentru interesele lor, iar oamenii trebuie să simtă acest lucru. Degeaba le spunem noi că suntem repre­zentanții lor, dacă ei nu simt că le reprezentăm cu adevărat interesele.
Trebuie să schimbăm modul în care s-a făcut politică liberală în Maramureș, în ultima vreme, și sunt convins că dacă vom reuși să-i convingem pe oameni, prin ceea ce facem, prin reformele noastre interne, PNL va ieși învingător în viitoarele bătălii electorale.

Rep.: Ce va trebui schimbat, în timp, în PNL Maramureș?
I.B.: În primul rând, trebuie schimbat modul de conducere al filialei, modul în care se iau deciziile. Conducerea PNL Maramureș nu poate fi făcută de o persoană, care ia deciziile arbitrar. Avem nevoie de o echipă de conducere puternică, solidă, competentă și integră, dacă dorim să recâștigăm încrederea oamenilor. Și mai avem nevoie de deschidere și de transparență de­ci­zio­nală, pentru a arăta că am înțeles lecția pe care ne-au dat-o alegătorii la alegerile parlamentare.

Rep.: De ce are nevoie PNL Maramureș pentru a deveni o forță în politica din nord?
I.B.: Este ușor să pierzi încrederea oa­menilor și este tare greu să o recâș­tigi. Dar nu imposibil. Trebuie să ne canalizăm eforturile în această direcție și să-i convingem pe oameni că ne-am în­vățat lecția, că am învățat din gre­șelile noastre și că suntem singurul partid care susține ferm, fără abatere, statul de drept, independența justiției și toate principiile democrației moderne pe care PSD se pregătește să le calce în pi­cioare.
PNL nu a fost niciodată un partid de masă, dar a fost întotdeauna partidul care a susținut democrația, care a mo­dernizat țara și care a apărat valorile liberale. Revenind la aceste principii, apărându-le, sunt convins că în scurt timp oamenii vor înțelege că PSD vrea să cumpere pe bani puțini valori pe care le-am câștigat cu greu în ultimii 27 de ani.

Rep.: Ce ați găsit la preluarea condu­cerii filialei?
I.B.: Nu am preluat încă interimatul, aștept validarea Biroului Permanent Na­­țional și după aceea vom putea discuta despre acest subiect.   

 

 

 

„Avem oameni valoroși în partid, oa­meni care sunt gata oricând să se bată pentru valorile și principiile liberale și cred că atunci când vorbim de un in­te­res comun vom  găsi mai degrabă lucru­rile care ne unesc, nu pe cele care ne des­part. Împreună vom reuși să reclădim filiala PNL Maramureș și încrederea oamenilor în noi”.

Ionel Bogdan, lider al PNL Maramureș

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.