• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 08 Mai 2021

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 16 Noiembrie , 2020

PNL - un an de guvernare pentru bunăstarea românilor

 

Un an de guvernare liberală a adus în țara noastră o serie de proiecte și măsuri care au adus beneficii pentru cetățeni, dar și soluții pentru problemele grave cu care România s-a confruntat. Astfel că, Guvernul PNL s-a axat pe eliminarea suprataxelor pe care românii erau obligați să le plătească: a fost eliminată supra-acciza la carburanți, România având acum unul dintre cele mai mici prețuri la motorină/benzină din Uniunea Europeană, a eliminat supra-impozitarea contractelor part-time, taxele oneroase puse băncilor și companiilor din sectorul energetic sau din teleco­municații și, cel mai important, a limitat efectele crizei economice și a răspândirii virusului Covid-19.

 

 

Pentru siguranţa româ­nilor și susținerea eco­nomiei, Guvernul Or­ban a reuşit să sprijine angajatorii pentru a asigura salarii de 75% unui număr de 1.292.950 de români. Începând cu data de
1 iunie 2020, pentru o perioadă de 3 luni, Guvernul a susținut cu 41,5% din salariul de bază brut pe angajatorii care i-au reangajat pe salariații aflați în șomaj tehnic, în această situaţie fiind 646.500 de persoane.

Salariile și pensiile au beneficiat și ele de majorări, astfel că seniorii au beneficiat de o majorare a punctului de pensie cu 14% și a indemnizației sociale pentru pensionari, iar salariul mediu net a crescut până la 3.275 lei pe lună.
Volumul investiţilor publice ale statului a crescut față de ultimii 3 ani, Guvernul liberal reușind să aloce 35,4 miliarde de lei pentru investiții.

Sistemul educațional a fost sprijinit de către Guvernul Orban prin alocarea autorităților publice locale a sumei de 31,27 milioane de lei pentru lucrări de amenajare a grupurilor sanitare, iar schema de personal pentru unitățile de învă­ţământ a fost și ea suplimentată cu 1.250 de posturi, tocmai pentru ca elevii să beneficieze de cele mai bune condiții în educație.
Cristian Niculescu Ţâgârlaş: „Cu credibilitatea redusă pe plan extern, din cauza acțiunilor PSD, România înregistra multiple recorduri negative: deficit bugetar excesiv (4,2% din PIB), record negativ pentru investițiile publice, nivel record al plăților restante de la bugetul de stat, ritm deosebit de lent al accesării fondurilor europene. Guvernul a reuşit să rea­lizeze cea mai amplă operațiune de dotare a sistemului sanitar din România cu materialele și echipamentele necesare pentru gestionarea pandemiei, au fost puse și bazele celui mai vast program național de investiții și relansare economică din ultimii 30 de ani. Majoritatea PSD din Parlament a promovat acte normative profund populiste care au torpilat bugetul și au generat un impact negativ de peste 6% din PIB”, a declarat candidatul PNL Maramureş pentru Senat.

Toate aceste măsuri pe care Guvernul PNL le-a aplicat de la preluarea mandatului sunt în folosul cetă­țenilor: taxe și impozite mai mici, susținerea economiei, a sistemului medical într-o perioadă delicată, precum și implementarea proiectelor de investiții care au dus la dezvoltarea României sunt câteva dintre măsurile care trebuie să continue și după şase decembrie. Împreună, Administrație liberală și Guvern li­beral vor dezvolta România.

 

„Cu credibilitatea redusă pe plan extern, din cauza acțiunilor PSD, România înregistra multiple recorduri negative: deficit bugetar excesiv (4,2% din PIB), record negativ pentru investițiile publice, nivel record al plăților restante de la bugetul de stat, ritm deosebit de lent al accesării fondurilor europene. Guvernul a reuşit să rea­lizeze cea mai amplă operațiune de dotare a sistemului sanitar din România cu materialele și echipamentele necesare pentru gestionarea pandemiei, au fost puse și bazele celui mai vast program național de investiții și relansare economică din ultimii 30 de ani. Majoritatea PSD din Parlament a promovat acte normative profund populiste care au torpilat bugetul și au
generat un impact negativ de peste 6% din PIB”.
Cristian Niculescu Ţâgârlaș, candidat PNL Maramureş pentru Senat

 

Material electoral la comanda PNL Maramureș, realizat de: Yes Agency S.R.L., tipărit de: S.C. NEW MEDIA S.R.L., Cod AEP - 11200025

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.