• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 21 Mai , 2019

„PNL şi președintele Iohannis - încercare eșuată de a confisca summitul european!” Gabriel Zetea (PSD)

După un mandat steril în care Klaus Iohannis nu s-a evidențiat prin aproape nimic, președintele mai face o greșeală majoră, încercând să-și asume meritele unui eveniment european, politizat prin organizarea, tot la Sibiu, a summit-ului popula­rilor europeni. Încercarea de a induce românilor ideea că Iohannis este singura persoană reprezentativă pentru România reprezintă o mani­pulare fără acoperire în fapte. Prin ce s-a remarcat Klaus Iohannis în Europa? Viziune, retorică sau ac­țiune? Nici vorbă, câtă vreme pentru a emite public o idee, acasă sau la Bruxelles, președintele trebuie mu­sai să citească de pe hârtie, uneori în prima lectură, un text conceput de consilierii personali.

„Ca să putem decide viitorul, trebuie să privim și în urmă, la numeroasele beneficii aduse de Uniunea Euro­peană cetățenilor europeni. Momentul este unul istoric pentru România, pentru că, după 30 de ani de la căderea comunismului, am adus Europa acasă aici, în România - șefii de stat și de guvern care se întâlnesc aici, la summitul PPE”, declara emfatic Klaus Iohannis. O afirmație greșită datorită ignoranței sau afirmație pur electorală în perspectiva alegerilor prezidențiale?
 

Gabriel Zetea: „Trebuie să fim exacți și corecți în afirmațiile noastre publice”
 

Este vorba de două evenimente distincte: summit-ul Partidului Popular European, organizat la Complexul Muzeal Naţional Astra din Sibiu, unde sub oblăduirea preşedintelui PPE Joseph Daul, nu a lui Klaus Iohannis, popularii europeni i-au făcut campanie electorală lui Manfred Weber, candidat al PPE pentru postul de președinte al Comisiei Europene, şi cel de al doilea eveniment, summit-ul informal al șefilor de stat și de guverne, organizat în aceeași zi, dar la Primăria Sibiu, unde au fost discutate aspecte privind viitorul Uniunii Europene, după ieșirea Marii Britanii. Prin urmare, summit-ul de la Sibiu nu este istoric și nici nu aduce schimbări majore în Europa, câtă vreme toți participanții sunt la final de mandat, iar noul Parlament European, ales în perioada 23 - 26 mai, prin votul milioanelor de cetățeni, va avea o altă configurație, noii eu­rodeputați nefiind obligați să-și asume punctul de vedere al actualei structuri politice - a arătat preșe­dintele PSD Maramureș și vicepre­ședinte PSD al Regiunii de Nord-Vest, Gabriel Zetea.
Partidul Social Democrat constată și condamnă cu fermitate lipsa de verticalitate și patriotism a președintelui Iohannis, care a ales să se comporte la Sibiu, slugarnic față de liderii europeni, acceptând jignirile fățișe ale premierului olandez Mark Rutte, cel care și-a permis să ne umilească afirmând că: „România va intra în Schengen când va respecta regulile statului de drept și ale democrației”. Și asta, în condițiile în care Klaus Iohannis afirmase recent și în mod public că România este un stat de drept! Și astfel, o tentativă electorală a încă actualului președinte a fost anulată de incapacitatea acestuia de a se comporta ca un adevărat patriot, fapt care, cu siguranță, va fi sanc–ționat de românii care doresc mai mult respect în Europa.

 

 

„Summit-ul de la Sibiu nu este istoric și nici nu aduce schimbări majore în Europa, câtă vreme toți participanții sunt la final de mandat, iar noul Parlament European, ales în perioada 23 - 26 mai, prin votul milioanelor de cetățeni, va avea o altă configurație, noii eu­rodeputați nefiind obligați să-și asume punctul de vedere al actualei structuri politice”

 

Realizat la comanda PSD de NEW MEDIA SRL, Cod mandatar financiar 41190008

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.