• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 08 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 11 Martie , 2015

Planuri de colaborare şi proiecte comune pentru Sighet şi oraşul israelian Kiryat Yam

Municipiul Sighetu Marmaţiei ar putea dezvolta o relaţie de înfrăţire cu oraşul Kiryat Yam din Israel. Iniţiativa vine din parte edilului local, Ovidiu Nemeş, care a efectuat recent o vizită în Kiryat Yam, în urma unei invitaţii făcute anul trecut de către primarul de acolo, David Even Tzur.

Invitaţia a fost făcută cu ocazia comemorării a 70 de ani de la deportarea evreilor, eveniment amplu desfăşurat în luna mai a anului trecut în Sighetu Marmaţiei, care a reunit peste 200 de evrei din întreaga lume.

Vizita a avut ca scop aprofundarea relaţiilor la nivel cultural, social şi economic prin promovarea în comun a unor proiecte de dezvoltare economică în beneficiul ambelor comunităţi, ţinând cont de componenta istorică evreiască a municipiului Sighetu Marmaţiei.

 

„E o vizită pe care mi-am dorit-o de mult timp. Ştim cu toţii că în Sighetu Marmaţiei, în vremurile de dinainte de 1944, comunitatea de evrei din Sighetu Marmaţiei era cea majoritară. Parte din ce avem noi astăzi pe parte culturală li se datorează evreilor care au fost în acea vreme în oraş. Din această perspectivă mi-am dorit de mult să reuşesc să încheg o relaţie, care să aibă ca finalitate o relaţie de înfrăţire cu acest oraş din Israel”, a explicat edilul local al municipiului Sighetu Marmaţiei, Ovidiu Nemeş.

 

Primarul Ovidiu Nemeş a mai amintit şi de alte relaţii de înfrăţire cu comunităţi din state precum Franţa, Italia sau Polonia, colaborări ce au adus municipiului Sighetu Marmaţiei numai beneficii, atât prin schimbul de experienţe dintre sigheteni şi cei din alte ţări, cât şi prin promovarea în comun a unor proiecte de dezvoltare.

„A fost o vizită cu totul şi cu totul specială. Eu personal am deschis orizonturile şi municipiul Sighetu Marmaţiei la un nivel internaţional de care eu sunt mândru”, a mai arătat edilul local Ovidiu Nemeş.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.