• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 17 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 17 Ianuarie , 2014

Piaţa Cetăţii, un proiect supermonitorizat

Zilele trecute a avut loc începerea lucrărilor la al doilea proiect important al acestui început de an, în Baia Mare.

 
 

Proiectul are ca obiectiv punerea în valoare şi promovarea unui spaţiu public urban cu destinaţie preponderent istorică, culturală şi religioasă, prin modernizarea şi reabilitarea Pieţei Cetăţii.

Vor fi lucrări de conservare şi reabilitare a Turnului Ştefan, introducerea în circuitul turistic prin marcarea şi punerea în valoare arheologică a Bisericii Sf. Ştefan şi promovarea turistică a Pieţei Cetăţii prin amenajarea unui Punct de Informare Turistică.

 

Primarul de Baia Mare, Cătălin Cherecheş şi arhitecţii care au realizat proiectul, Ştefan Paskucz şi Ildico Mitru au prezentat principalele puncte ale proiectului.

Zona va fi amenajată şi se vor pune în valoare descoperirile arheologice din această zonă. Primarul de Baia Mare este mulţumit că vor începe lucrările, dar are şi o nemulţumire faţă de constructor.

 

„Nu vă ascund faptul că am un mare semn de întrebare faţă de modul în care se va executa această lucrare şi am un mare semn de întrebare vizavi de executant şi de seriozitatea modului în care se va executa acest proiect. Din acest motiv, mă voi ocupa personal de monitorizarea lui împreună cu domnul arhitect şef şi împreună cu dirigintele de şantier. Vorbesc de semne de întrebare pentru că nu înţeleg de ce la o primă licitaţie această societate a venit cu o ofertă de 7.900.000 de lei şi la a doua licitaţie a venit cu 6.100.000 de lei. Diferenţa asta de aproape 500.000 de euro nu ştiu de unde vine şi cum şi-o vor recupera, pentru că firmele serioase merg cu profituri limitate şi nu vreau să facem niciun fel de concesie cu privire la materialele care se folosesc. Nu vreau să facem niciun fel de concesie cu privire la timpul de execuţie, voi sta şi voi urmări în fiecare zi acest proiect“, a Cătălin Cherecheş.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.