• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 28 Februarie 2020

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 23 August , 2019

Piaţa Cetăţii se extindePrimarul de Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a organizat o conferinţă de presă în Piaţa Cetăţii pentru a expune presei băimărene modificările care vor avea loc în Piaţă. De asemenea, a explicat de ce a fost nevoie să se taie un stejar bătrân din această piaţă.

Stejarul, în vârstă de mai bine de 100 de ani din Piaţa Cetăţii, a fost tăiat de angajaţii SPAU după ce acesta s-a uscat. Primarul băimărean a spus că s-a încercat salvarea lui, dar nu s-a mai putut face nimic.

„Este vorba despre un stejar pe care, din păcate, nu am putut să îl salvăm Am încercat împreună cu spe­cialiştii, dar nu s-a putut acest lucru. Vom planta în locul acestuia un platan şi îi vom invita pe copiii din Baia Mare să vină şi să pună câte un săculeţ cu pământ. Astfel, platanul va putea fi considerat copacul lor, iar peste 30-40 de ani sper să-şi amintească cum au fost alături de alţi copii atunci când s-a plantat copacul. Acest lucru îl vom face în prima zi de Sărbătoare a Castanelor. Dacă vor veni 1000 de copii, vom avea pregătiţi 1000 de săculeţi. Vom extinde Piaţa Cetăţii spre curtea Şcolii Generale «Petre Dulfu». Clă­direa în care funcţionează acum instituţia de învăţământ va deveni un centru cultural. Piaţa Cetăţii va fi astfel întregită. Trebuie să vă mai spun că acest imobil a fost unul dintre primele edificii importante din această parte a Transilvaniei, având şi la acea vreme un caracter cultural-educaţional. Intenţionăm ca, la sub­so­lul clădirii, să realizăm o sală- ate­lier pentru angajaţii Teatrului Municipal Baia Mare, unde actorii vor putea desfăşura proiectele pe ca­re le au”, a spus Cătălin Cherecheş.
În cadrul acestui centru cultural, va fi şi un muzeu de artă contemporană realizat în colaborare cu Muzeul de Artă din Baia Mare.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.