• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 26 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 23 Aprilie , 2018

Peste 16 milioane de lei alocă Guvernul României orașului Borșa, pe PNDL2

Orașul Borșa a obținut o finanțare de 16.481.134,00 lei din bugetul Minis­terului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice pentru reali­zarea obiectivului de investiții „Co­lector principal de colectare a apei uzate menajere și stație de epurare în orașul Borșa”. Valoarea totală a investiției este de 16.990.859 de lei, iar la semnarea contractului, în cadrul ședinței de Consiliu Local Borșa, a fost invitat și președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Șeful administrației județene a mulțu­mit reprezentanților orașului Borșa pentru deschiderea pe care o arată la fiecare vizită, subliniind și buna relație de colaborare care există între Consiliul Județean Maramureș și administrația locală din Borșa, condusă de primarul Sorin Ion Timiș. „M-am bucurat să fiu din nou alături de reprezentanții borșenilor în Consiliul Local și să le prezint proiectele pe care instituția județeană le are în vedere în viitorul apropiat. Am vorbit despre reabilitarea DJ 186 pe Valea Izei, proiect care a obținut o finanțare certă de 116 milioa­ne de lei prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), etapa a doua. Totodată, am discutat și despre proiectul de reabilitare a DJ 187 pe Valea Ruscovei, unde există, de asemenea, o finanțare prin PNDL2, în sumă de peste 60 milioane de lei. Ambele proiecte au ca termen de începere a lucrarilor primăvara anului 2019 și reprezintă obiective majore pentru infrastructura rutieră locală”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea. 
Primarul orașului Borșa, Sorin Ion Timiș a declarat că fiecare vizită a președintelui Consiliului Județean este primită cu deschidere de aleșii locali, dar cele mai plăcute sunt vizitele de lucru care aduc cu ele și contracte de finanțare. Pe lângă acest nou proiect finanțat prin PNDL2, în sumă de peste 16 milioane de lei, orașul Borșa are multe alte proiecte în derulare, fapt care dovedește seriozitatea și implicarea reprezentanților administrației locale în comunitate.

Prin finanțare de la Ministerul Dezvol­tării, pe PNDL1, continuă asfaltările în cartierul Pietroasa, valoarea totală a investiției fiind de 1.815.926 euro, iar pe PNDL2 a fost semnat contractul privind construirea rețelei magistrale de canalizare și stației de epurare, în sumă de 3.693.665 euro. Pentru extinderea rețelei de alimentare cu energie electrică în Pasul Prislop, Știol și Runcul Știol a fost semnat un contract de finanțare prin fonduri de la furnizorul de electricitate național, va­loarea totală a investitie fiind de 1 mi­lion de euro. Pe Fonduri Transfron­taliere, administrația locală din Borșa a depus un proiect privind construirea de refugii Salvamont și dotare cu echipament a Serviciului Public Salvamont, valoarea totală a investiției fiind de 1.293.492 euro. Un alt proiect depus spre finanțare pe Fonduri E.U. 2014-2020 – POR Axa 7.1, face referire la construirea de terase belvedere, un refugiu montan și refugiu salvamont, valoarea totală a investiției fiind de  1.497.964 euro.

„Avem în lucru două proiecte depuse spre finanțare prin Fonduri E.U. 2014-2020 –POR Axa 10 și Axa 13. Este vorba despre reabilitarea, înlocuirea șarpantei și refațadizarea clădirii Școlii Nr. 9, Corpul B, unde avem parter plus două etaje, valoarea totală a investiției fiind de 2.500.000 de euro și proiectul de construire a unei grădinițe și creșe de copii, a podurilor peste străzile Rodnei și Lazuci, dar și varianta ocolitoare DC8, unde valoarea totală a investiției este de 4.500.000 de lei. Prin Master­planul de turism prin Ministerul Turismului avem un proiect în lucru de construire telegondolă, parcare etajată și pârtie de schi, valoarea totală a investiției fiind de 21.949.925 euro, dar și o finanțare prin sistem leasing privind modernizarea iluminatului pu­blic, unde valoarea investiției este de 500.000 de euro. Totalul finanțărilor pentru proiectele aflate în derulare sau depuse spre finanțare în orașul Borșa se ridică la suma de 39.940.561 de euro”, a declarat edilul din Borșa, Sorin Ion Timiș.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.