• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 11 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 19 Februarie , 2016

Personalităţi maramureşene - contribuţii la viaţa culturală a Maramureşului istoric Mihai Dăncuş, Gheorghe Mihai Bârlea şi Vasile Bârlea - la ceas aniversar

Centrul Cultural Sighetu Marmaţiei, a organizat  simpozionul cu tema  „Personalităţi maramureşene - contribuţii la viaţa culturală a Maramureşului istoric. Mihai Dăncuş, Gheorghe Mihai Bârlea şi Vasile Bârlea- la ceas aniversar”.   

Evenimentul a fost moderat de Spiridon Pralea, managerul instituţiei. Cu acest prilej primarul municipiului, Ovidiu Nemeş a transmis un mesaj de felicitare, o dovadă a preţuirii valorii celor trei intelectuali. Viceprimarul Horia Scubli a evocat personalitatea  sărbătoriţilor cu elocvenţă, declarând o atmosferă de bună dispoziţie, de sărbătoare.   

 

Au depănat amintiri: prof. Gheorghe Todinca- directorul Muzeului Maramureşului, poetul şi jurnalistul Gheorghe Pârja, poetul Echim Vancea, prof. Andrei Făt, prof. Ion Ardelean-Pruncu, prof. dr. Dorel Todea, poeta Doina Petrulescu-Anton,  pr. Vasile Pop, majoritatea  făcând parte dintr-un grup a cărui prietenie a trecut de o jumătate de secol! Un mesaj emoţionat a venit, în direct, prin telefon de la Bucureşti -  din partea d-lui Dragoş Şeuleanu, cetăţean de onoare a municipiului Sighetu Marmaţiei. A urmat cuvântul sărbătoriţilor, emoţionaţi, dar plini de bucuria întâlnirii cu un grup mare de sigheteni  care au ţinut să fie prezenţi la eveniment. Grupul vocal-instrumental al Ansamblului MARA (Ileana Matus, Mihai Chiş şi Ioan Godja) a susţinut un scurt recital de muzică populară!

 

Mihai Dăncuş, Gheorghe Mihai Bârlea şi Vasile Bârlea reprezintă trei personalităţi care au contribuit la îmbogăţirea zestrei culturale a oraşului şi judeţului! Le dorim multă sănătate şi putere de muncă! La mulţi ani!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.