• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 14 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 29 Aprilie , 2014

Pensula evaziunii lui Michelangelo a atins şi Maramureşul

Mafia cărnii, furnizor pentru Maramureş! Potrivit presei şi anchetatorilor, produsele au ajuns în special în judeţul Cluj, dar şi în judeţele Maramureş, Bistriţa, Bihor, precum şi în municipiul Bucureşti.

 
 
 

În ultimii trei ani, societatea clujeană Michelangelo a umplut ţara de carne alterată. Societatea a încasat peste 1 milion din contracte de achiziţii pentru alimentele stricate furnizate populaţiei şi instituţiilor publice. Hrana alterată ar fi ajuns în spitale, creşe, grădiniţe, unităţi militare, şcoli, universităţi, penitenciare, spitalele penitenciarelor, dar şi la instituţii de cercetare renumite în ţară.

Produsele au ajuns în special în judeţul Cluj, dar şi în Maramureş, Bistriţa, Bihor, precum şi în municipiul Bucureşti. Povestea mafiei cărnii e însă mult mai complexă. La fel şi reţeaua.

 

În total, aproape 230 de tone de carne şi produse din carne, între care şi marfă expirată din noiembrie 2013, au fost retrase în urma controalelor făcute ieri de inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC). Anchetatorii susţin că au fost puse în circulaţie produse alterate, care erau trimise către abatoare pentru a fi procesate şi amestecate cu alte produse ce erau ulterior puse în consum. De asemenea, produse de carne alterate ar fi fost trimise unei firme de catering aparţinând soţiei unuia dintre membrii grupării, pentru a fi preparate şi oferite spre consum. Pe lista suspecţilor sunt mai mulţi şefi de la Avicola Slobozia.

 

Potrivit specialiştilor, cazul nu este deloc izolat. Aproape jumătate din afacerile din industria alimentară se fac la negru, iar prejudiciul statului se ridică anual la circa 1,3 miliarde de euro, potrivit estimărilor din piaţă. Un caz similar a avut loc la finele anului trecut, „creierul” întregii grupări fiind cetăţeanul britanic Moubarak Mahmoud Sleiman, cel care coordona funcţionarea a zeci de firme fantomă şi care a pus la cale un sistem de export-import fictiv.

La reţeaua evazionistă erau conectate 12 firme importante din România sau mari producători de produse din pui: Avicola Mihăileşti, Avicola Crevedia, Crescător Expert, Carmistin SRL, Atifco International sau Bixaro Line. Asociaţii firmelor sunt în general cetăţeni arabi, iar conexiunile dintre societăţi formează o adevărată caracatiţă, cu legături în toată ţara. Vom reveni cu o radiografie a fenomenului la nivelul judeţului.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.