• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 24 Mai 2018

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 27 Ianuarie , 2017

Pensionarii maramureșeni și-au prezentat problemele la Instituția Prefectului

Miercuri, 25 ianuarie, a avut loc la Palatul Administrativ prima ședință din acest an a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Per­soa­nelor Vârstnice, la care au participat reprezentanți ai Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială, ai Direc­ției de Sănătate Publică Maramureș, ai Casei de Asigurări de Sănătate Mara­mureș, președintele Consiliului Jude­țean al Persoanelor Vârstnice - Ștefan Lupșa și președintele Asociației Națio­nale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din Ministerul Afacerilor Interne, Filiala „Pintea Viteazu” Mara­mureș – Ioan Ceterchi.
Ședința a fost condusă de Gavriș Ar­delean, subprefectul județului Mara­mureș. Acesta a prezentat Raportul-sinteză centralizat al ședințelor Comi­tetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstni­ce din anul 2016, care cuprinde principalele probleme discutate, precum și propuneri pentru soluționarea acestora.
În cursul anului 2016 au avut loc 8 șe­din­țe, convocate de prefectul jude­țului la solicitarea reprezentantului Consiliu­lui Județean al Persoanelor Vârstnice Maramureș.
Ștefan Lupșa a reluat câteva probleme ridicate și la ședințele din cursul anului trecut. Una dintre acestea e dorința pensionarilor maramureșeni de a avea o întâlnire, în cadru organizat, cu parlamentarii de Maramureș. În cursul anului trecut, deși Instituția Prefectului a făcut demersuri în acest sens, nu s-a reușit organizarea unei astfel de întâlniri.
O altă solicitare a pensionarilor Mara­mu­reșeni se referă la distribuirea gratuită către aceștia a alimentelor din supermarketuri care mai au puțin până la expirare. Aceeași dorință au manifestat-o vârstnicii și în ceea ce privește medicamentele aflate în prag de expirare.
Ștefan Lupșa a arătat că în județ există inițiative de constituire a unor asociații de pensionari în mai multe localități și a cerut subprefectului Gavriș Ardelean să le comunice primarilor dorința repre­zen­tanților pensionarilor de a le fi puse la dispoziție, în mod gratuit, săli în care să își desfășoare adunările publice.
A fost adusă în discuție și o nemul­țu­mire a cadrelor militare în rezervă și retragere, care ar dori să beneficieze de bilete de tratament, chiar cu plata unei diferențe de preț. Totodată, pensionarii doresc ca, la final de an, cupoanele de transport pe care nu le-au folosit să le fie decontate.

Subprefectul Gavriș Ardelean le-a promis reprezentanților vârstnicilor sprijin în toate problemele invocate. În cursul aceleiași zile, acesta le-a transmis primarilor prezenți la ședința Colegiului Prefectural dorința aso­ciațiilor de pensionari de a beneficia de un loc pentru întâlnirile publice. Gavriș Ardelean a mai arătat că va lua legătura cu parlamentarii maramureșeni pentru a stabili de comun acord luna în care aceștia ar fi dispuși să se întâlnească cu reprezentanții vârstnicilor. Totodată, subprefectul le-a solicitat reprezen­tanților pensionarilor ca în fiecare lună, până în data de 20, să facă propuneri de proiecte care ar putea fi materializate cu sprijinul și implicarea Instituției Pre­fectului.
În ceea ce privește problema biletelor de tratament pentru cadrele militare în re­zervă și retragere, Vasile Ghișe, directorul adjunct al Casei de Pensii, a arătat că numărul biletelor repartizate la nivel de județ este insuficient și le-a spus celor prezenți să nu își facă prea mari speranțe că dorința lor va fi împlinită.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.