• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 22 Ianuarie , 2021

Pensionarii au dreptul la demnitate și la un nivel de trai decent

Modul în care Guvernul de dreapta tratează pro­blema majorării pensiilor este incalificabil. Nu numai că guvernanții nu sunt în stare să majoreze punctul de pensie cu 40%, dar nici măcar nu încearcă să găsească soluții alternative și să poarte un dialog constructiv cu reprezentanții pensionarilor.

 

Îi tratează pe părinții și bunicii noștri, care au muncit o viață întreagă și au construit România de azi, ca pe niște asistați social.
Citeam recent declarațiile pre­șe­dintelui Federației Naționale a Pensionarilor din România (FNPR), Preda Nedelcu, care afirma că: „Doamna ministru Turcan ne cerea ca, atunci când vorbim de pensii, să vorbim de posibilitatea garantării plății pensiilor, ceea ce vrea să ne inducă ideea să stăm în banca noastră, să nu mai cerem o majorare a pensiilor, ci să fim mul­țumiți dacă ele vor fi plătite”.

Este rușinos și umilitor să le vorbești astfel oamenilor care au muncit și și-au plătit taxele și impozitele 30-40 de ani! Nu e normal ca, după o viață de muncă cinstită, pensionarii noș­tri să nu-și poată permite strictul necesar: alimente, medicamente, facturi achitate la uti­lități. Statistic, pensia medie din România este cea mai mică din Uniunea Europeană, cu excep­ția Bulgariei.
În statele din regiune, cu care România se compară adeseori, pensia medie este de două-trei ori mai mare decât în țara noastră. Iar în Germania, Fran­ța, Italia și Spania pensia medie este de cinci-șase ori mai mare. Un pensionar din țările nordice poate primi și de șapte ori mai mulți bani decât unul român. Spre deosebire de coaliția auste­rității, PNL-USR, Partidul Social Democrat a considerat întotdeauna că pensionarii ro­mâni merită un nivel de trai decent și trebuie să-și trăiască bătrânețea demn și liniștit.



Senator, Sorin Vlașin

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.