• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 13 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 3 Noiembrie , 2017

Patru evenimente de promovare a Maramureșului vor fi organizate în perioada noiembrie – decembrie 2017

Președintele Consiliului Județean Ma­ra­mureș, Gabriel Zetea a declarat că Județul Maramureș este una dintre destinațiile turistice cele mai populare și mai frecventate din România, atât pentru turiștii autohtoni, cât și pentru cei străini, prin prisma ofertei sale ex­trem de bogate și autentice, care cuprinde atât obiective de patrimoniu natural cât și cultural, unice în țară.

Evenimentele de promovare ale Jude­țului Maramureș, care se vor desfășura în perioada noiembrie – decembrie 2017, vor valorifica identitatea cultu­rală a Maramureșului, resursele sale materiale și spirituale, printr-o serie de acțiuni derulate în județul Maramureș, București, Bruxelles și Londra. Prin in­termediul acestor evenimente, Consiliul Județean Maramureș își propune să promoveze județul și ca destinație turistică consacrată prin valorile și resursele sale.
Organizarea celor patru manifestări reprezintă un proiect care va pune în valoare meșteşugurile transmise de strămoșii noștri, frumusețea portului popular, dansul și cântecul mara­mureșean prin intermediul obiceiurilor și tradițiilor păstrate intacte de-a lungul secolelor, reușind să stâr­nească interesul pentru a fi cunoscute atât la ele acasă, cât și înafara țării și să formeze, totodată, brandul Maramure­șului.
Prin intermediul acestui proiect se dorește, de asemenea, atragerea unui număr cât mai mare de turiști care să participe la aceste evenimente, dar și de a veni în sprijinul operatorilor economici din domeniul turismului, care vor avea posibilitatea să-și ofere serviciile.

„În 10 noiembrie 2017 vom marca împlinirea unui sfert de veac de la înființarea Consiliului Județean Mara­mureș prin organizarea unei întâlniri într-un cadru festiv cu toți consilierii județeni care au deținut această funcție de-a lungul celor 25 de ani. Totodată, prezența Maramureșului la ediția de toamnă a Târgului de Turism a Româ­niei, care se va desfășura în 16 – 19 noiembrie 2017 este esențială, deoarece la ultimele ediții, Județul Maramureș a înregistrat un real succes prin oferta turistică și prin momentele artistice deosebite. În ceea ce privește dorința noastră de a promova județul în plan extern, dar și în urma acțiunii orga­nizată în 1 Decembrie 2016, la Madrid, Spania, Consiliul Județean a fost invitat de către europarlamentarii români la Bruxelles. Totodată, ambasadorul Ro­mâniei în Marea Britanie, Dan Miha­lache ne-a invitat să sărbătorim Ziua Națională a României la Londra. Prin prezența noastră în cele două mari și importante orașe dorim să fim alături de românii plecați înafara granițelor țării.
În ceea ce privește evenimentul «Crăciun în Maramureș», acesta a ajuns la ediția jubiliară numărul zece. În perioada 22 – 28 decembrie 2017, vom crea un cadru specific maramureșean în preajma sărbătorilor de iarnă, prin organizarea diferitelor acțiuni culturale”, a declarat președintele Consiliului Jude­țean Maramureș, Gabriel Zetea.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.