• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 14 August 2022

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 5 Iulie , 2022

Patimile după Gödel

Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare a organizat și lansarea volumului „Patimile după Gödel”, semnat de Varujan Vosganian, lucrare apărută la Editura Polirom, Iași.
Moderatorul evenimentului conf. univ. dr. Florian Roatiș, Bi­blioteca Județeană „Petre Dulfu” a spus printre altele:
„Patimile după Gödel” este povestea generației tinere, a copiilor născuți după Revoluția din 1989 și crescuți în era digitală, într-o societate care se amă­gește cu iluzia că a învins comunismul, dar riscă să fie învinsă de postcomunism. Ei trebuie să aleagă între avantajele și neajunsurile comunicării prin internet, și-și fac cu greu drum printre traumele nelecuite ale societății românești. Este o confruntare între om și computer, între conștiința umană cu istoria ideilor de la presocratici până la Kurt Gödel și Stephen Hawking, cu preceptele și frământările de natură morală, și memoria computerului care nu face deosebirea dintre bine și rău, ci numai între adevărat și fals, un implacabil șir de combinații între zero și unu. După lectura cărții, cititorului îi rămâne să decidă cine este învingătorul acestei noi dam­națiuni a lui Faust”. (coperta 4).

Varujan Vosganian (n. 1958) este poet și prozator. A publicat volumele de versuri „Șamanul albastru” (Editura Ararat, 1994), „Ochiul cel alb al reginei” (Editura Cartea Românească, 2001), „Iisus cu o mie de brațe” (Editura Dacia, 2005), „Cartea poemelor mele nescrise” (Editura Cartea Românească, 2015) și „Ei spun că mă cheamă Varujan” (Editura Art, 2019), precum și volumele de proză „Cartea șoaptelor” (roman, Editura Polirom, 2009, 2012, 2017), „Jocul celor o sută de frunze și alte povestiri” (nuvele, Editura Polirom, 2013), „Copiii războiului” (roman, Editura Polirom, 2016) și „Statuia comandorului” (nuvele, Editura Ararat, 1994; Editura Polirom, 2018). Cărțile sale au fost premiate sau nominalizate la premii importante în țară și în străinătate. Traduceri, prezentări, lecturi publice, precum și comentarii critice ori eseuri din și despre scrierile sale au fost realizate în numeroase țări ale lumii.”

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.