• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 16 Iunie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 28 Martie , 2014

„Paşte în Maramureş”, eveniment organizat la Sighetu Marmaţiei

 La iniţiativa primarului Ovidiu Nemeş în 26 martie în sala Transist a Primăriei Sighetu Marmaţiei a avut loc o întâlnire cu primarii localităţilor din Maramureşul istoric în vederea organizării evenimentului „Paşte în Maramureş”.

 
 

Scopul este acela de a promova obiceiurile şi tradiţiile din perioada sărbătorilor pascale a fiecărei comune. Evenimentul se va desfăşura la Muzeul Satului în aer liber din Sighetu Marmaţiei în data de 23 aprilie, cu ocazia sărbătorii Sfântului Gheorghe.

Directorul Universităţii „Babeş-Bolyai” extensia Sighet, implicat în organizarea evenimentului, a prezentat principalele aspecte ce ţin de buna desfăşurare a evenimentului şi a dat asigurări că instituţia pe care o conduce va sprijini acest proiect.

Cei 15 primari prezenţi astăzi la şedinţă s-au arătat încântaţi de iniţiativa edilului sighetean şi au stabilit o ulterioară întâlnire în care vor discuta detaliile organizatorice.

 

„Este un proiect care se doreşte a fi o promovare într-un sistem integrat al Ţării Maramureşului în incinta muzeului, acolo unde avem 35 de case, majoritatea provenind din comunele pe care le păstoriţi şi pe care pentru o zi, respectiv pentru ziua de Sfântul Gheorghe, am vrea să vi le dăm, să le exploatăm la modul şi la tradiţia pe care o avem în fiecare comunitate, să putem să ne promovăm obiceiurile şi tradiţiile pentru cei care vor fi turişti în perioada sărbătorilor pascale în judeţul nostru şi nu numai”, a punctat Ovidiu Nemeş, primarul municipiului Sighetu Marmaţiei.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.