• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 27 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 6 Octombrie , 2014

Pași spre înfrățirea dintre Maramureș și Panevezys (Lituania)

 

Un prim pas spre înfrăţirea dintre judeţul Maramureş şi două unităţi administrative din Lituania a avut loc azi,, 17 septembrie, la Consiliul Judeţean Maramureş.

În acest sens, o delegaţie formată din opt reprezentanţi ai administraţiei districtului Panevezys şi ai municipalităţii din Panevezys, din Lituania, au fost prezenţi azi la Consiliul Judeţean Maramureş pentru o discuţie preliminară. Vizita oficialilor lituanieni vine după ce, în aprilie 2014, o delegaţie din cadrul Consiliului Judeţean Maramureş a vizitat Lituania. Întâlnirea de azi s-a desfăşurat într-un cadru festiv, în sală de şedinţe 105, spaţiu care a fost de curând reabilitat şi modernizat. În cadrul discuţiilor, oaspeţii lituanieni au prezentat un amplu material despre districtul Panevezys şi despre oraşul-reşedinţă al acestuia.

 

Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Zamfir Ciceu a apreciat prezentările făcute de oaspeţii lituanieni, afirmând că avem multe lucruri de învăţat din felul în care se face administraţie în Lituania. De asemenea, a remarcat faptul că există mari similarităţi între cele trei entităţi administrative - districtul Panevezys, oraşul Panevezys şi judeţul Maramureş - în special pe segmentul dezvoltării agriculturii. „Am rămas cu idei interesante de la dumneavoastră, una dintre ele fiind cea referitoare la Asociaţia Dezvoltatorilor Străini. E o idee pe care o să încercăm să o implementăm şi pe plan local.” – a adăugat Zamfir Ciceu, care a făcut şi o scurtă prezentare a judeţului Maramureş, în special pe segmentul împărţirii administrative. 

 

După ce oficialii celor trei entităţi au finalizat prezentările, s-a trecut la semnarea Scrisorilor de intenţie referitoare la o viitoare colaborare. Următorul pas va fi înfrăţirea judeţului Maramureş cu cele două entităţi administrative din Lituania.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.