• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 02 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 12 Februarie , 2024

Partidul Național Conservator, filiala Maramureș, lansare „la apă”

În prezența a circa 250 de persoane, membri și simpatizanți, Partidul Național Conservator Român (PNCR), parte a Alianței AUR, și-a lansat oficial, la Baia Mare, Organizația Județeană Maramureș, care va fi condusă de Mihai Ropan, tânăr antreprenor din județ. La eveniment au participat și europarlamentarul Cristian Terheș, președinte al PNCR, Ioan Doru Dăncuș, primar interimar al municipiului Baia Mare, deputatul Darius Pop, președinte AUR Maramureș, și Radu Ghidău, președinte al Alianței Național-Țărăniste (ANȚ).

 

În cadrul evenimentului, Mihai Ropan a fost învestit în funcția de președinte al Organizației Județene Maramureș a PNCR. Discursul său a evidențiat nevoia de a crea oportunități în România, astfel încât românii să-și poată urma visurile acasă, nu în țări străine. 

 

„De ani de zile ni s-a spus că nu se poate, că nu acum sau că nu vor alții, din afară. Sunt aici pentru a da mărturie că se poate, că acum e momentul și că nu mai putem asculta de ce spun alții, ci trebuie să ne facem propriul rost. Am 35 de ani, am un copil de 9 ani și vreau să crească, să învețe și să își facă un rost aici, în România”, a spus Mihai Roman, președinte interimar PNCR Maramureș. 

 

Prezent la eveniment a fost și deputatul Darius Pop, președintele organizației AUR Maramureș, care i-a felicitat pe colegii din PNCR și a vorbit despre importanța unității partidelor național-conservator-suveraniste. 

„Cu cât suntem mai mulți, cu cât suntem mai uniți, cu atât vom avea șansa să câștigăm. Este timpul nostru, este timpul românilor, iar 2024 să aducă schimbarea mult dorită în România. Dar asta nu o putem face decât împreună, astfel încât forțele suveraniste, conservatoare, naționale, să preia conducerea României infectate cu Partidul Unic PSD și PNL care a condus România în ultimii 34 de ani. Cel mai de preț și aurul României este familia și sunt copiii noștri. Ei ne sunt viitorul și ei sunt motivul pentru care trebuie să luptăm. Anul 2024 să fie anul românilor”, a spus deputatul Darius Pop. 

 

Ioan Doru Dăncuș, primar interimar al municipiului Baia Mare, a vorbit despre faptul că e legat de aceleași valori și idealuri naționale, precum și de o veche prietenie cu Cristian Terheș și Mihai Ropan. 

 

„Prezența mea aici este o formă de respect pentru dumneavoastră, în primul rând, cei care pășiți astăzi pe acest drum într-un nou proiect politic, și pentru Cristian, și pentru Mihai Ropan, de care mă leagă o prietenie frumoasă și pe care îl felicit pentru această funcție pe care a dobândit-o astăzi. Felicitări tuturor, dragilor! Vă doresc să aveți curaj în tot ceea ce veți întreprinde. Să știți că, până la urmă, genunchii nu se pleacă decât în fața lui Dumnezeu, a părinților și a valorilor naționale”, a spus Doru Dăncuș.

 

Vorbind la final, europarlamentarul Cristian Terheș, președintele PNCR, a accentuat importanța credinței și a acțiunii pentru remodelarea societății românești. Având ca fundament crezul creștin că „Totul este cu putință celui ce crede”, președintele PNCR a evidențiat necesitatea ca această credință să se materializeze prin fapte concrete, antrenându-se într-o mișcare de renaștere națională, conservatoare și suveranistă.

 

În acest context, Cristian Terheș a criticat vehement eșecurile clasei politice de după căderea comunismului, evidențiind incapacitatea acesteia de a capitaliza oportunitățile oferite de aderarea României la UE și NATO. Acesta a adus în discuție, de asemenea, problemele economice acute, precum insuficiența veniturilor statului pentru acoperirea cheltuielilor cu salariile și pensiile și a condamnat promisiunile politice fără acoperire făcute de PSD și PNL.

 

Subiectul alegerilor europarlamentare din 2024 a fost un punct central al discursului, europarlamentarul Terheș subliniind rolul crucial al acestora în determinarea viitorului României în cadrul Uniunii Europene. 

 

„Dacă de la Bruxelles o să se spună că bărbatul care se pretinde femeie e femeie, nu o să ai ce să mai faci în România. Dacă de la Bruxelles nu se pune stavilă acestui curent neomarxist care disprețuiește omul cu drepturile sale și libertățile sale fundamental inalienabile, nu vei mai avea ce face în România”, a spus Cristian Terheș.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.