• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 24 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 22 Octombrie , 2014

Parcul Public Central, în grafic!

Serviciul Public Ambient Urban din cadrul Primăriei Baia Mare a organizat o prezentare publică a proiectului Parc Public Central, viitoarea oază verde a municipiului ce se întinde pe mai bine de patru hectare.

 

Prezentarea a fost făcută în prezenţa primarului Cătălin Cherecheş şi au participat circa 300 de elevi de la liceele băimărene şi pensionari, reprezentanţi ai consiliilor civice din cartierele oraşului.

Lucrările sunt în grafic, iar Parcul va fi finalizat în prima parte a anului viitor. Dacă vremea va ţine cu cei ce execută lucrările, în acest an vor fi plantaţi copacii şi gardul viu pentru labirint, cel mai mare labirint verde din ţară. Vor fi aduşi copaci de cinci metri, iar gardul va fi de trei metri, tocmai pentru ca la inaugurare Parcul să aibă faţa unui parc adevărat încă din prima zi.

 

Primarul de Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a spus că ţine foarte mult la acest proiect care va înfrumuseţa municipiul de pe Săsar.

„Ţin foarte mult la acest proiect pentru că a fost o zonă degradată a oraşului şi se află într-o zonă de confluenţă a trei cartiere, care meritau să aibă un spaţiu curat, agreabil, un spaţiu în care oamenii de aici, dar şi din alte părţi, să se poată relaxa. Sunt diverse tipuri de funcţiuni care au fost gândite aici, de la pavilionul care se construieşte şi care va adăposti colecţia de cactuşi Vida Geza, dar şi colecţia de sculpturi şi atelierul sculptorului, apoi avem locurile de joacă, avem acest labirint verde care se construieşte aici. Ideea este că va fi un spaţiu cu care înnobilăm oraşul, îl înfrumuseţăm şi este un prim pas în ceea ce înseamnă reconstrucţia zonei centrale a oraşului, pentru ca vom continua cu zona de sport, unde vom realiza un parc sportiv în viitor”, a spus Cătălin Cherecheş.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.