• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 17 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 17 Ianuarie , 2014

Parcul Public Central de Baia Mare

Într-o zi cu soare, la sediul SPAU Baia Mare, zona fostelor sere ale oraşului, s-a dat dispoziţia de începere a lucrărilor la Parcul Public Central, unul din proiectele importante ale administraţiei băimărene. În prezenţa primarului, Cătălin Cherecheş, a administratorului public, Vasile Barbul, a directorului SPAU, Eleonora Gheţie s-a prezentat pe scurt proiectul, după care putem spune că lucrările au început.

 
 
 

Acest proiect a fost pe diverse agende de lucru mai mulţi ani, dar lucrările nu au putut începe din lipsă de voinţă, fie politică, fie administrativă. Acum s-a dat startul şi la toamnă se doreşte ca majoritatea lucrărilor să fie finalizate.

Baia Mare va avea un parc nou, dotat cu cele mai moderne elemente de arhitectură peisagistică: patru foişoare, trei pergole, porţi din fier forjat, corpuri de iluminat moderne, 74 de bănci, 15 bănci din piatră şi lemn, 16 ansambluri de mese cu bănci, o fântână arteziană din piatră, spaţii de joacă pentru copii, zonă pentru picnic, labirint verde, zonă de cultivare plante floricole anuale şi bianuale, 300 de arbori şi arbuşti ornamentali, sistem de irigare şi iluminat, şapte camere video, iar atracţia Parcului va fi Centrul Expoziţional Cactuşi, colecţia „Vida Gheza“. Vor fi plantate 57.000 de răsaduri de flori şi peste 2.700 de metri pătraţi de gard viu. Aleile pietonale, se vor întinde pe o distanţă de peste un kilometru şi jumătate.

Valoarea totală a proiectului se ridică la aproape patru milioane de euro din fonduri europene, iar contractul de execuţie a fost adjudecat de o asociere formată din: SC Construrom SA; SC Compania Romprest SA; SC Prompt Servit SRL; SC Red Tech SRL şi SC Aqua Serv SRL Cluj-Napoca.

 
 

„Pavilionul pentru colecţia de cactuşi Vida Gheza, va avea şi tot ceea ce înseamnă atelier al sculptorului, lucru pe care l-am dorit ca un punct de atracţie al acestui parc. Va fi unul dintre obiectivele importante în acest oraş, zona în care îi vom atrage şi pe băimăreni, dar am dorit să dăm şi o dimensiune culturală acestui spaţiu pentru a putea atrage şi turiştii care vizitează municipiul nostru. Lucrările vor fi de înaltă calitate, atât cele cu privire la amenajarea aleilor, cât şi cele care se referă la locurile de joacă sau la amenajarea spaţiilor verzi“.

Cătălin Cherecheş

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.