• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 17 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 10 Septembrie , 2013

Paradoxul restructurării finanţelor

În total, 2800 de oameni din sistemul finanţelor publice vor fi restructuraţi. Unii vor da examene, alţii vor trebui să plece de tot din sistem. Reorganizarea sistemului argumentată de o mai bună colectare a taxelor şi impozitelor a însemnat însă până acum doar brambureală.

 
 
 

De la 1 septembrie, finanţele îşi schimbă structura, numai că, deşi mai sunt doar câteva zile până la această dată, reorganizarea sistemului are extrem de multe necunoscute. Potrivit unor date oficiale, în total vor fi restructuraţi circa 2800 de oameni. Unii vor fi concediaţi, alţi vor da concurs şi vor fi reîncadraţi, nu se ştie unde. Unul dintre paradoxuri e însă faptul că statul doreşte să crească gradul de colectare a taxelor şi impozitelor cu mai puţini funcţionari, în condiţiile în care oricum era lipsă de personal în sistem.

 

În Maramureş, “regionalizarea finanţelor” înseamnă reducerea a circa 50 de posturi, deşi existau 20 de posturi vacante şi alţi vreo 15 funcţionari care ies la pensie. Însă acestea nu se iau în considerare, iar personalul va scădea practic cu peste 80 de oameni.

Aceeaşi situaţie paradoxală e şi la Garda Financiară.

 

Pe lângă desfiinţarea finanţelor publice locale, ordonanţa de urgenţă stabileşte că Garda Financiară şi Autoritatea Naţională a Vămilor se reorganizează ca structuri fără personalitate juridică în cadrul ANAF, urmând ca atribuţiile celor două structuri să fie preluate de un nou organism, Direcţia Generală Antifraudă Fiscală. Numai că nu se ştie cum va arăta noua structură…

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.