• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 16 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 15 Septembrie , 2014

Organizaţia PSD Maramureş înţelege miza campaniei prezidenţiale

Preşedintele PSD Maramureş, Gabriel Zetea, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la sediul filialei judeţene din Baia Mare, că procesul de consultare internă a membrilor de partid cu privire la candidatura lui Victor Ponta pentru preşedinţia României a luat sfârşit.

 
 

Alături de liderul judeţean al PSD Maramureş s-a aflat şi secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Dragoş Titea, dar şi deputatul PSD al Colegiului 2, Baia Mare Est, Florin Tătaru.

 

„PSD Maramureş înţelege miza acestei campanii electorale, iar organizaţiile locale şi-au desemnat delegaţii pentru Conferinţa Judeţeană a PSD, care va avea loc vineri, 12 septembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Baia Mare. Astfel, 821 de delegaţi din toate cele 76 de organizaţii locale vor fi prezenţi la evenimentul inedit care va avea loc vineri, acolo unde, de la ora 17.00, toate cele 42 de judeţe ale ţării vor intra în direct, în videoconferinţă, cu delegaţii prezenţi la Congresul Naţional care se desfăşoară în Alba Iulia. La intervenţiile pe care le va avea fiecare organizaţie, se va transmite susţinerea filialei pentru candidatura lui Victor Ponta pentru cea mai înaltă funcţie în stat, aceea de preşedinte al României”, a arătat preşedintele PSD Maramureş, Gabriel Zetea.

 

Nu s-a pus nicio presiune pe aleşii locali pentru a trece la PSD

 

Liderul judeţean al PSD Maramureş a dorit să sublinieze faptul că, prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 55, care dă posibilitatea aleşilor locali de a opta pentru un alt partid politic decât cel pe lista căruia au fost aleşi, se dă posibilitatea ca, în termen de 45 de zile, cei care sunt nemulţumiţi de conducerile pe care le au în prezent, să se transfere într-un alt partid.

„Se discută foarte mult despre ordonanţa privind migraţia aleşilor locali, iar reprezentanţii PNL şi PDL ne acuză de faptul că punem presiune pe primari. Total eronat, deoarece indiferent de cei care vor alege sau nu să vină către PSD, la nivelul Consiliului Judeţean am încercat să ajutăm fiecare comunitate din Maramureş, fără a ţine cont de culoarea politică. În ceea ce priveşte alocarea fondurilor europene, nu acordăm bonificaţii discreţionar, ci se merge pe sistemul primul venit, primul servit. Bine-nţeles, dacă toată documentaţia depusă pentru finanţare este conformă cu cerinţele Uniunii Europene”, a arătat liderul PSD Maramureş, Gabriel Zetea. Mai mult, în cadrul conferinţei au fost prezentate primele trei transferuri politice către PSD Maramureş, fiind vorba despre Adrian Cosmin Bud, viceprimar în Băiuţ şi fost membru PP-DD, Augustin Buda, fost consilier PP-DD în aceeaşi localitate şi viceprimarul din Vadu Izei, Ioan Paşca.

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Dragoş Titea, dar şi deputatul de Baia Mare, Florin Tătaru, au dorit să amintească despre cel mai important act petrecut pe scena politică în ultima perioadă, respectiv desemnarea europarlamentarului Corina Creţu în funcţia de comisar al Comisariatului pentru politici regionale. Prin obţinerea acestei poziţii, România are un rol important în cadrul Comisiei Europene. Totodată, s-a subliniat faptul că, în ultimii patru ani, această comisie atât de importantă a avut-o Polonia, ţară care a înregistrat cea mai mare absorţie de fonduri europene din ultima perioadă.

 

„Se discută foarte mult despre ordonanţa privind migraţia aleşilor locali, iar reprezentanţii PNL şi PDL ne acuză de faptul că punem presiune pe primari. Total eronat, deoarece indiferent de cei care vor alege sau nu să vină către PSD, la nivelul Consiliului Judeţean am încercat să ajutăm fiecare comunitate din Maramureş, fără a ţine cont de culoarea politică. În ceea ce priveşte alocarea fondurilor europene, nu acordăm bonificaţii discreţionar, ci se merge pe sistemul primul venit, primul servit”.

Gabriel Zetea

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.