• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 28 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Joi , 17 Iulie , 2014

Operaţiunea muşamalizarea, la DGASPC Maramureş

În urmă cu un an de zile, GAZETA de Maramureş a reînceput să scrie despre mizeriile realizate de Nicolae Boitor şi Maria Griguţă în sistemul de protecţie al copilului şi al adulţilor.

 
 

Materiale cu privire la neregulile din DGASPC au apărut în mai toţi anii de când Boitor a ajuns în fruntea bucatelor, dar am scris şi despre alte perioade, alţi directori, alte obiceiuri.

Cea mai mare instituţie bugetară a judeţului a fost o vacă de muls pentru mulţi, fie ei politicieni, fie oameni de afaceri, fie personal. Toţi şi toate s-au înfruptat din cele oferite de stat, prin DGASPC.

 

În acest ultim an, am scris despre cazul fetiţelor cu suspiciunea de abuz sexual şi fizic, dar am scris şi despre afaceri, despre dosarele lui Boitor, despre cazuri care ar trebui să intre în sfera penalului.

Am cerut conducerii judeţului să ia măsuri pentru ca cei vinovaţi să plătească, să răspundă în faţa legii. Am dat un dosar de presă premierului Victor Ponta în timpul vizitei recente din Maramureş. Primul ministru a vorbit cu cei din conducerea judeţului, cerând a se lua măsuri, dacă ele se impun.

A urmat schimbarea!

După mai multe bâlbâieli, aleşii maramureşenilor au reuşit să determine schimbarea. Toţi directorii şi-au depus demisiile, urmând ca într-un timp scurt să se realizeze un concurs corect, cu comisie din care să nu mai facă parte Dumitru Dumuţa sau persoane din cadrul CJ care au anumite interese. DGASPC este o instituţie prea importantă pentru a fi lăsată la voia intereselor!

Au fost numiţi interimarii şi am aşteptat adevărata schimbare. Noi!

Aleşii, credem că au şi uitat, de fapt ce s-a votat.

 

A trecut deja o lună de la aceste schimbări şi nu s-a mai întâmplat nimic. Ba mai nou se caută, se aduce, se cere, alt mobilier pentru unele birouri. Păi, asta era urgenţa!

În luna scursă de la instalarea directorilor interimari s-ar fi putut şterge toate urmele porcăriilor făcute de Boitor şi Griguţă.

În urmă cu vreo două săptămâni am fost la Direcţie. Spre uimirea noastră, Maria Griguţă era încă în vechiul birou. Îşi făcea de lucru pe acolo. Nu vrem să fim cârcotaşi, dar cum laşi vechea conducere să zburde pe câmpiile Direcţiei, de pe care au ras cât s-a putut? Griguţă avea acces la calculator, la dosare, la toate datele, cifrele unor probabile afaceri din care mulţi au supt ani de zile.

Ce să înţelegem? Urmează muşamalizarea, eventual se va constata că lipsesc două cutii de chibrituri, un bax de scobitori, o faţă de masă şi un săpun Cheia. Păi, unde sunt marile afaceri care ne erau transmise sistematic? Ce faceţi domnilor? Mergeţi pe principiul că cei care au venit sunt bine veniţi, iar cei plecaţi sunt bine plecaţi. Boitor şi Griguţă freacă menta prin Direcţie. Atâţia ani de directorat le-au anchilozat reflexele muncitoare. În traducere, nu prea fac nimic. Boitor, de exemplu, nu se putea despărţi de telefonul de serviciu, considera că i se cuvine. Să nu vorbim de telefoane date rudelor şi prietenilor, pe punctele de la abonamentele Direcţiei. Este un minuscul exemplu. Pentru a elucida astfel de situaţii nu este nevoie de şase luni de zile, cum spunea Loredana Beznă, directorul economic interimar.

 

Credem că se lasă a se şterge urme importante, aşa cum se va muşamaliza, probabil, şi povestea fetiţelor abuzate prin tabere. A venit un psiholog de prin ţară pentru o nouă evaluare. A terminat şi a plecat. Undeva pe la sfârşitul lunii se va da un rezultat.

Domnule preşedinte Zamfir Ciceu, domnule vicepreşedinte Gabriel Zetea, am apreciat faptul că aţi reuşit să schimbaţi o conducere ce trebuia să plece, să răspundă de mult timp. Dar nu faceţi jumătăţi de lucruri! De ce trebuie să treacă luni de zile până ce o expertiză să fie făcute publică? Trebuie să aranjăm rezultatele, trebuie să scoatem basma curată pe cineva?

De ce a trebuit să plece în Italia cu cei care am plecat acum în tabere, oameni de-ai fostului director? Adică, nişte angajaţi care nu vor mai raporta nereguli!

Acestea sunt măsurile? Dezamăgirea a început să ne cuprindă încet!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.