• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 07 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 22 Noiembrie , 2013

Omer Cerrahoglu, sabotat de Heuberger

Incredibil, dar adevărat. Omer Cerrahoglu, elevul Colegiului Naţional Gheorghe Şincai este sabotat chiar de directorul Colegiului, Cristian Heuberger, profesor de matematică, unul ilustru, am spune, dar cam necunoscut.

Directorul Heuberger a fost numit în cursul acestui an pe funcţia de conducere, el venind de la Inspectoratul Şcolar Maramureş, unde a fost inspector general adjunct.

Acum, directorul nu doreşte să îl lase pe Omer să îşi facă programul de şcoală după cum doreşte acesta. Îl obligă să stea la orele de matematică, la clasă, deşi Omer este la un nivel ce depăşeşte cu mult liceul, chiar şi facultatea. În decursul anilor, elevul băimărean a câştigat medalii de aur şi argint la fiecare participare la Olimpiada Internaţională de Matematică (are două de aur şi trei de argint). A câştigat Balcaniadă, concursuri de matematică internaţionale şi naţionale. Este olimpicul, probabil, cel mai medaliat şi având în vedere că mai are un an de liceu, poate ajunge cel mai titrat elev din istoria Olimpiadei de Matematică.

Cu toate acestea, directorul de la Şincai cere ca Omer să parcurgă materia ca ceilalţi colegi ai lui. Menţionăm că elevul băimărean nu chiuleşte de la matematică, dar are un program specific, face matematică adaptată nivelului la care se găseşte. Nu este un moft, este o necesitate ca acest băiat să fie lăsat să se pregătească singur. La clasă nu face decât să piardă vremea, să nu spunem că îşi poate pune în dificultate profesorul etc…

 

Primarul Cătălin Cherecheş a aflat de tărăşenie şi a reacţionat corect.

„Nu este normal ca un elev special să fie tratat astfel. Voi solicita Consiliului de Administraţie să vadă ce se întâmplă şi să impună soluţia corectă. Aceşti tineri trebuie ajutaţi, sprijiniţi. Ei aduc mândrie pentru noi şi pentru şcoală, ţară. Nu se poate aşa ceva!”, a spus primarul băimărean.

Motivaţia directorului este incredibilă. A afirmat că nu este sigur că Omer mai câştigă ceva. Directorul uită că Omer a cam câştigat tot ce se putea câştiga. Acum, el este într-o competiţie cu el însuşi. Doreşte să termine o Olimpiadă cu punctajul maxim. Poate şi ar trebui lăsat! În fond, el este un simbol al Maramureşului, al României!

Menţionăm, pentru a nu crea confuzii, aceste informaţii nu le avem de la elevul băimărean. Am asistat la o discuţie între adulţii dascăli ai oraşului. Problema a depăşit gardurile Colegiului! 

Comentariile celorlalți

Dandy pe 22.01.2014 la 19:40
Scoala romanesca trebuie restructurata din temelii.In scoli se invata ca si acum 30 de ani.Programa este incarcata, elevul trebuie sa asimileze multa informatie.Pana acum s-a facut doar o reforma fictiva si nimeni nu s-a gandit sa se faca invatamant diferentiat de predare pentru astfel de elevi.
Omer, mai bine te transferai la Bucuresti, sau in strainatate unde sunt scoli care sa stie pe 28.11.2013 la 13:32
Omer, mai bine te transferai la Bucuresti, sau in strainatate unde sunt scoli care sa stie sa fructifice geniul tau. Cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia! Grea boala invidia! Nu pune la suflet si ia aminte ca asta este pentru tine o lectie "despre Romania".
Ce penibil, vorba aia nu-i putem da de lucru copilului astuia pe cat poate el munci. Vai si-amar!
Cris pe 27.11.2013 la 15:44
Nu s-a mentionat in articol ca Omer nu mai participa la olimpiada de matematica anul acesta sau ca anii trecuti nu lipsea doar de la orele de matematica(la care oricum s-ar fi plictisit)ci de la toate orele,ceea ce este extrem de nedrept deoarece si el este elev al liceului si ar trebui sa participe la ore ca orice alt elev.Nu mi se pare normal ca el sa mearga la materia X de 2 ori pe semestru si sa fie ascultat cand(in orele in care merge)si din ce doreste el(lectia pe care a invatat-o)iar ceilalti elevi sa mearga la toate orele,chiar si la materiile de care nu vor avea nevoie in continuare si la care s-a depasit de mult nivelul de "cultura generala" necesara fiecarui elev.
sincai pe 26.11.2013 la 10:36
Mi s epare normal sa participle si el la toate orele daca e elev la acel liceu. Nu se poate face discriminare intre ceilalti care sunt obligati sa participle la toate orele. Sa se lase atunci de liceu daca e geniu.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.