• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 04 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 19 Martie , 2013

Olimpiada Specială. Hope and Homes for Children România. Ediţia de Iarnă

Chiar dacă e Martie şi majoritatea dintre noi abia aşteptăm topirea zăpezii, copiii din serviciile de protecţie a copilului sunt nerăbdători să participe la întrecerea sportivă dedicată lor. Având în vedere că organizarea Olimpiadei Speciale de Iarnă a devenit o tradiţie pentru Fundaţia Hope and Homes for Children România, copiii din sistem au fost duşi din nou la zăpadă. Cei care se ocupă de acest eveniment se bucură să vadă că din an în an sunt mai mulţi participanţi. Este a XII-a ediţie a olimpiadei, manifestare sportivă dedicată persoanelor cu nevoi speciale din judeţul Maramureş. La sfârşitul săptămânii trecute, copiii şi cei de la HHC s-au întâlnit pe pârtia de schi Icoana, din Cavnic.

 
 
 „Dacă anul trecut am avut sub 100 de copii, acum ne putem lăuda cu 147 de sportivi gata de start. Sunt copii şi tineri din casele de tip familial din Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei, centrele de zi, precum şi de la partenerii noştri, ASSOC Baia Mare, Casa de tip familial AXA, Casa de Bătrâni Sighetu Marmaţiei, Centrul Călineşti. Mulţi dintre aceşti copii nu frecventează şcoala, nu au un program zilnic diferit, de aceea, pentru ei, un astfel de eveniment este ceva de neuitat. Copiii sunt împărţiţi în 12 echipe: echipa buburuzelor, fluturaşilor, inimioarelor, ghioceilor, pisicuţelor, albinuţelor, lalelelor, steluţelor, poneilor, căţeluşilor, omuleţilor de zăpadă şi a margaretelor. S-au selectat o serie de activităţi sportive, diferite tipuri de curse cu săniuţa, cursă printre jaloane, fotbal pe zăpadă, ştafetă, aruncarea cu cercul, construirea unei familii de oameni de zăpadă, probele fiind individuale sau de echipă. Pentru a menţine voia bună şi atenţia copiilor, paralel desfăşurării evenimentelor sportive vor avea loc activităţi antrenante (face-painting, îngeraşi în zăpadă). Vom avea şi o pauză de masă, pentru a ne reface energia, copiii vor primi sandwich-uri, dulciuri şi sucuri.
Ca să ţinem pasul cu copiii, avem ajutorul unor voluntari străini de la International School of Transylvania, din Portugalia, Franţa, Marea Britanie şi Danemarca, precum şi trei voluntari de la organizaţia YMCA, tot străini, din Franţa, Germania şi Georgia. Pentru efortul depus, copiii vor fi răsplătiţi cu diplome de participare şi tricouri, care să le aducă aminte de această olimpiadă, şi toţi vor fi declaraţi mari câştigători şi se vor întoarce acasă cu medalii. Toate acestea nu ar fi fost posibile fără contribuţia generoasă a sponsorului nostru: organizaţia Bridges for New Beginnings, din Statele Unite ale Americii, care, ca în fiecare an, nu a uitat de copiii români.
A fost o zi de neuitat pentru copiii implicaţi în acest eveniment, fiind un bun prilej pentru ei să-şi revadă prietenii din alte localităţi şi totodată de a lega noi prietenii. Scopul acestui proiect este de a promova spiritul de sportivitate şi dorinţa de participare pentru plăcerea jocului, cu accent pe importanţa şi împlinirea personală a fiecărui sportiv”, a declarat Reka Filip, referent Relaţii Externe şi Resurse Umane HHC.
 
„Mulţi dintre aceşti copii nu frecventează şcoala, nu au un program zilnic diferit, de aceea, pentru ei, un astfel de eveniment este ceva de neuitat. Copiii vor fi răsplătiţi cu diplome de participare şi tricouri, care să le aducă aminte de această olimpiadă, şi toţi vor fi declaraţi mari câştigători şi se vor întoarce acasă cu medalii”.
 
Reka Filip, referent Relaţii Externe şi Resurse Umane HHC

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.