• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 11 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 26 Mai , 2017

Olimpiada Satelor din Vișeu de Jos, o reușită în cadrul „Zilelor Maramureșului”

La acest concurs de matema­tică, echivalentul unei olim­piade naționale, au participat doar elevi din mediul rural, cu rezultate foarte bune la concursurile anterioare, sosiți din opt județe înafara Maramureșului. Astfel, în competiție
s-au înscris elevi din clasele a IV-a, a V-a, a VI-a, a VII-a și a VIII-a, veniți din Sibiu, Brașov, Cluj, Sălaj, Bihor, Satu Mare, Mureș, Bistrița Năsăud și Maramureș.
Gavrilă Șimon, primarul comunei Vișeu de Jos s-a declarat onorat că a reușit să organizeze acest eveniment de amploare și a dorit să mulțumească Consiliului Județean Maramureș și Inspectoratului Școlar Județean pentru implicare și prezență. „Sunt onorat, deoarece este prima ediție pe care o organizăm în Maramureș, iar Vișeul de Jos a fost selectat datorită rezultatelor foarte bune obținute de elevii noștri, în competițiile anterioare. Mai mult, premiul cel mare a fost obținut de o elevă de clasa a IV-a, din Vișeu de Jos, Denisa Bora, care, alături de un elev din Bistrița Năsăud au reușit punctajul maxim. Doresc să felicit toți concu­renții, să mulțumesc tuturor partici­pan­ților pentru prezență, președintelui Con­siliului Județean Maramureș, Ga­briel Zetea, senatorului Liviu Marian Pop, președinte de onoare al acestei
olimpiade, prefectului județului Mara­mureș, Sebastian Lupuț, secretarului de stat în Ministerul Sportului, Cosmin Butuza, ministrului pentru Dialog Social, Gabriel Petrea, inspectorului Școlar General, Ana Moldovan, secretarului de stat în Ministerul Transpor­turilor, Dragoș Titea”, a declarat primarul comunei Vișeu de Jos, Gavrilă Șimon.

Și inspectorul de matematică, Gheor­ghe Maiorescu, sufletul și creierul acestei olimpiade s-a declarat extrem de încântat de reușita elevilor maramure­șeni. „Din cei 25 de concurenți din Maramureș, opt sunt de la Școala din Vișeu de Jos și aproape toți au obținut diplome și mențiuni. Și trebuie să amintesc și reușita elevului Raul Pop, din clasa a VIII-a, tot din Vișeu de Jos, care ne-a reprezentant și la Olimpiada Națională de Matematică, iar la acest concurs a obținut premiul II.
Le mul­țumesc colegilor inspectori din Mara­mureș și din județele participante pentru prezență, reprezentanților admi­nis­trației locale, județene și centrale pentru implicare, Inspectoratului Școlar Jude­țean pentru suport”, a precizat inspectorul Gheorghe Maiorescu.
 

 

 

Gabriel Zetea: „Consiliul Județean este preocupat de investițiile în infrastructură și în educație”
 

Președintele Consiliului Județean Ma­ra­mureș, Gabriel Zetea, prezent la acest eveniment ca partener al co­mu­ni­tății din Vișeu de Jos a dorit să trans­mită gândurile sale de bine și felicitări pentru această organizare de excepție.
„La evenimentul Zilele Maramure­șului avem foarte mulți invitați care au venit să vadă frumusețile locului și le urez tuturor bun-venit în jude­țul nostru. Vorbim despre prezența pe tărâmurile noastre a reprezen­tanților unor misiuni diplomatice acreditate la București, ambasadori care se bucură de Mara­mureș. Ne bucurăm de fiecare dată când oas­peții ne trec pragul și încer­căm, mereu, să facem manifestări frumoase, unde să vină toți cei inte­resați de oferta noastră. Iar dorința pe care o avem, de fiecare dată, este aceea ca ei să se întoarcă în Maramureș cu și mai mare plăcere. Consiliul Județean este preocupat de investițiile în infrastruc­tură, în educație, iar aici doresc să îl felicit pe primarul din Vișeu de Jos, Gavrilă Șimon, pentru că, de fiecare dată a arătat un interes aparte edu­cației. Încercăm să ajutăm, încer­căm să facem lucrurile mult mai bine și atâta timp cât lăsăm orgoliile de o parte, urmărind să oferim satisfacție oamenilor, atunci putem să ne simțim cu toții foarte bine. Mulți dintre primari pot lua un exemplu de bune practici de aici, din Vișeu de Jos. Avem cu toții obligația de a face investiții în educație, avem o obligație față de copiii noștri și față de comunitatea în care trăim”, a declarat preșe­dintele Consiliului Județean Mara­­mureș, Gabriel Zetea.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.