• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 28 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 12 Iulie , 2021

O veritabilă lecție de viață

Nimic nu este mai potrivit decât să îmbini mulţumirea sufletească depusă la realizarea unui eveniment, cu bucuria celor veniţi să împartă cu tine sentimentul.


Mariana Moga

De ani buni Galeria Casa Artelor aflată pe bulevardul Eroilor din Cluj Napoca îşi consoli­dează poziţia de veritabil pol cultu­ral, deoarece tot ceea ce în­­seamnă artă îşi găseşte aici ambianţa desfăşu­rării unor importante ac­ţiuni caracterizate prin flexibilitate, experienţe ce atrag ca un magnet publicul avizat.
Întâlnirile organizate în acest spaţiu cu notorietate, adună un public numeros, datorită spectrului larg al preocupărilor celui ce este sufletul galeriei, arhitectul Ionel Vitoc. Colaborează de mulţi ani cu artişti, scriitori, pictori şi graficieni renu­miţi, confirmând încă o dată dra­gostea sa pentru frumos.

Aplecarea spre artă a domnului Ionel Vitoc este veche. Iubeşte li­teratura, dar cochetează în acelaşi timp cu arta fotografică şi pictura.
Numele nu îi este cunoscut doar pe meleagurile Clujului. Fiind legat de Maramureş prin latura maternă, construieşte în satul Vălenii Şom­cutei o tabără destinată promovării micilor pictori, loc menit să bucure inimile tinerilor artişti şi ochiul privitorului. Transmite cu gene­rozi­tate  unor  suflete dornice de cu­noaş­tere, informaţiile pe care le deţine, punându-le la dispoziţie, pe cheltuială proprie, materialele necesare.
Cu ani în urmă îşi dorea să îmbră­ţişeze cariera militară a tatălui, dar viaţa a avut alte planuri cu tânărul Ionel Vitoc, ajungând cel mai re­numit arhitect din Cluj Napoca.

Să vizitezi Galeria Casa Artelor nu este un moft şi nici un capriciu. Ajuns aici eşti purtat într-o lume fascinantă în care arta şi cultura îşi dau mâna. Vei pleca mereu cu un sentiment al necesarului, ştiind totodată că incursiunea în această lume a cunoaşterii te-a încărcat spiritual, descoperind fără să rea­lizezi o altă dimensiune, cea a împlinirii.
Motto-ul arhitectului Ionel Vitoc este următorul: „În mine rămâne sub orice formă m-aş exprima, cultul muncii şi dragostea pentru semeni. Fără dragoste şi muncă nu se poate face nimic şi nu există nimic”.

Putem vorbi cu certitudine despre o veritabilă lecţie de dăruire şi devotament în slujba frumuseţii şi adevărului.
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.