• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 06 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 18 Noiembrie , 2013

O şedinţă extraordinară, bradul de sărbători şi aviz favorabil pentru Colonia pictorilor

Zilele trecute a avut loc o şedinţă extraordinară a Consiliului Local Baia Mare în care s-au votat proiecte de hotărâre importante pentru Baia Mare. Cinematografele Dacia şi Minerul vor fi trecute în administrarea oraşului, ceea ce va duce la o normalitate.

Dacia a fost lăsată mulţi ani pe mâini nepricepute, iar acum clădirea are nevoie de reparaţii urgente şi de o eficientizare a activităţii. Să nu uităm că în holurile cinematografului au fost câteva opere de artă ale unor artişti renumiţi, lucrări de patrimoniu, lucrări care au fost distruse, furate, aruncate.

Poate acum administraţia Băii Mari va reuşi să afle ce s-a întâmplat cu acestea. A fost preluat şi un bloc care a fost la ANAF, bloc ce va fi reabilitat şi va fi oferit tinerilor.

 

Primăria Baia Mare se pregăteşte pentru probabile procese ce vor avea loc cu Piaţa Aliment SA, cea care a avut monopolul nefast asupra pieţelor oraşului. Una dintre cele mai mari afaceri oneroase desfăşurată în Baia Mare a ultimilor 20 de ani.

Pe de altă parte, în cazul Urbis se va schimba directorul şi va începe operaţiunea „curăţenia”. Să mai spunem că noul secretar al Primăriei Baia Mare, cu acte în regulă, este Aurica Todoran, cea care a susţinut concursul pe post şi l-a şi luat.

A fost adus şi bradul pentru sărbătorile de iarnă. El a fost amplasat în Centrul Vechi, cu ceva emoţii la intrarea pe platoul Centrului Vechi. Bradul are 30 de metri şi va fi înconjurat de un patinoar.

Ştirea săptămânii ar fi faptul că proiectul reabilitării Coloniei Pictorilor a fost avizat de comisia de specialitate din cadrul Ministerului Culturii.

După discuţiile aprinse între unii artişti plastici şi arhitecţi şi administraţie, pe marginea proiectului, ministerul Culturii a dat un aviz favorabil, ceea ce arată că arhitecţii au realizat un proiect bun. 

 

„S-a avizat favorabil fără nicio observaţie, şi este vorba de prima variantă. Aceasta cuprinde continuitatea activităţii artistice la Colonia Pictorilor şi în centrul artistic Baia Mare şi totodată continuitatea a ceea ce înseamnă aceste clădiri care au evoluat timp de un secol. Este o veste bună, iar acum vom putea depune cererea de finanţare“, a spus Laura Ghinea, preşedintele UAP, filiala Baia Mare.

 

Şi primarul Cătălin Cherecheş este mulţumit de faptul că s-a dat un aviz favorabil.

 

„Este clară dorinţa manifestată de către autoritatea locală, de mine şi de către artiştii plastici, în majoritatea lor, de a reabilita Colonia de Pictură. Este o chestiune de respect pe care-l acordăm celor care au adus prestigiu municipiului Baia Mare. Trebuie să facem totul ca acest Centru artistic, unic în România, să fie cât mai vizibil, să genereze valoare, frumuseţe, sensibilitate. Pentru mine este o chestiune de onoare. Se păstrează tot ce a fost şi va fi mai bine pentru artiştii locului. Restul sunt doar vorbe!”.

Cătălin Cherecheş

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.