• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 7 Octombrie , 2016

O şedinţă de îndată la Primăria Baia Mare

La sfârşit de săptămână a avut loc o şedinţă de îndată a Consiliului Local Baia Mare pentru aprobarea unor proiecte importante. Sala de şedinţe a Primăriei a fost aranjată ca la carte de către cei de la protocol, pentru ca aleşii să aibă tot confortul necesar în luarea unor decizii chibzuite.

 

Primii care au apărut au fost ziariştii, după care directorii şi consilierii. La un moment dat nu era cvorum. S-a mai stat la discuţii pe holuri, timp în care s-au adunat 15 aleşi, aşa că şedinţa a putut începe.

Pe ordinea de zi, două proiecte de hotărâre.

 

La primul s-a cerut aprobarea modificării contractului de credit încheiat cu CEC Bank în 2013.Urmează returnarea creditului şi, după mai multe negocieri cu CEC, s-a obţinut o micşorare a dobânzii pe care municipalitatea o va plăti la acest credit până în 2028. Prin semnarea unui act adiţional la contract, se va face o economie de peste 9 milioane de lei.

 

Al doilea proiect de hotărâre se referă la aplicarea Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehicule de transport rutier nepoluant: staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in.

 

Dacă se obţine finanţarea de la Fondul de Mediu, vor fi realizate 6 staţii cu putere înaltă de curent continuu/alternativ şi 12 staţii cu putere normală. Valoarea totală a proiectului: 159 de mii euro. Din care contribuţia municipiului Baia Mare ar fi de 20%. În primul an de funcţionare, curentul folosit va fi plătit de la bugetul local, pentru a încuraja achiziţionarea de astfel de maşini.

Proiectul a suscitat câteva întrebări ale ecologiştilor sau a unora care se cred ecologişti, dar la final toţi au votat favorabil.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.