• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 02 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 19 Februarie , 2024

O grădiniţă va fi construită în curtea Bisericii „Naşterea Domnului” din Baia Mare

Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, a avut o întâlnire, miercuri, 7 februarie, cu Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Ștețco, administratorul județului Maramureş, și arhitectul Horia Brânzei, în vederea realizării, în parteneriat, a unei grădinițe situate în curtea Bisericii „Nașterea Domnului” din municipiul Baia Mare, parteneriat în care Consiliul Județean Maramureș își asumă construirea și înzestrarea imobilului.

 

În cadrul întâlnirii, au fost analizate și avizate planșele cu proiectul propus, întocmit de către arhitectul Horia Brânzei, potrivit planului urbanistic, normativelor și cerințelor impuse de un astfel de obiectiv. Imobilul va face parte din ansamblul arhitectural al Bisericii „Nașterea Domnului” și va avea o capacitate de 140 de locuri.

 

De asemenea,  un proiect important al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, care a fost anunţat recent şi ar putea fi pus în aplicare în viitorul apropiat, este Spitalul de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie”, din vecinătatea Catedralei Episcopale „Sfânta Treime”. Conform celor precizate de către Preasfinţitul Părinte Iustin în cadrul Adunării eparhiale, corpul clădirii există, iar episcopia a făcut demersurile necesare pentru obţinerea finanţării. Proiectul realizat de episcopie prevede un spital cu 140 de paturi.

 

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.