• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 10 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 3 Decembrie , 2012

O gală de 10 la 10 ani de Gazeta

GAZETA de Maramureş a împlinit 10 ani de activitate. Ca în fiecare an, sărbătoarea GAZETEI devine o sărbătoare a valorilor şi oamenilor deosebiţi, prin acordarea premiilor de excelenţă, devenite deja tradiţie. Acum, la un deceniu, Gala premiilor GAZETEI a fost una specială, care a stat sub semnul „10”. Pe lângă statuetele create de Traian Moldovan, au fost acordate distincţii de onoare, dar şi premii surpriză prietenilor şi colaboratorilor săptămânalului maramureşean.

 

În 24 noiembrie, 2002, a apărut pe piaţa media din Maramureş un nou săptămânal: GAZETA de Maramureş. Un ziar de rafinament şi atitudine, condus de Dan Pârcălab, care şi-a asumat, pe lângă datoria de a scrie adevărul, responsabilitatea de a promova valoarea şi valorile. Astfel că, de 8 ani, GAZETA de Maramureş ne-a obişnuit să transforme aniversarea ziarului într-o sărbătoare a excelenţei, prin acordarea a 8 categorii de premii: politică, administraţie, social, sport, economie, cultură, „Omul anului” şi „O viaţă pentru Maramureş”, câte o statuetă din bronz creată de Traian Moldovan.

 

În acest an, GAZETA de Maramureş a împlinit 10 ani de activitate, aşa că, „gala de excelenţă” a fost una specială, ieşind din tiparul obişnuit.

Evenimentul a avut loc Sâmbătă, 24 noiembrie, la restaurantul Gran Gala Il Padrino, şi a reunit peste 150 de personalităţi din toate domeniile de activitate. Gala, prezentată de directorul Teatrului Municipal Baia Mare, Claudiu Pintican, a debutat cu o prezentare de modă: 10 creaţii elegante şi rafinate ale cunoscutului designer Ana-Maria Nagy, inspirate de culorile şi spiritul GAZETEI. A urmat discursul emoţionant a lui Dan Pârcălab despre primii 10 ani din viaţa săptămânalului pe care l-a fondat şi dezvoltat.

 

Pe lângă „statuetele GAZETEI”, au fost acordate şi alte categorii de premii: prima categorie a cuprins distincţiile de onoare, pentru oamenii care s-au remarcat în domeniul lor de activitate în acest an:

 

- Zamfir Ciceu, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, pentru că a demonstrat că prin viziune şi solidaritate se poate cuceri un judeţ.

 

- Gabriel Zetea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, un model pentru tânăra generaţie.

 

- Emil Marinescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, pentru o experienţă durabilă în administraţia judeţeană.

 

- I P.S. Justin Hodea Sigheteanu, pentru modul în care a „ctitorit” Episcopia Ortodoxă a Maramureşului şi Sătmarului.

 

-  Col. Ion Pop, pentru că într-un timp record a transformat Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „George Pop de Băseşti” a judeţului Maramureş într-o instituţie cu adevărat europeană.

 

- Călin Matei, pentru 20 ani de administraţie judeţeană, o performanţă şi multă performanţă.

 

- Ştefan Pascucz şi Petre Mitru Jr., pentru un proiect de excepţie: „Colonia pictorilor”.

 

- Ovidiu Nemeş, pentru că a câştigat primăria municipiului Sighetu Marmaţiei cu un scor electoral important

 

- Toader Şteţcu, pentru că profesionalismul administraţiei locale din Moisei a devenit tradiţie.

 

- Vasile Coman, pentru tenacitatea cu care luptă pentru un vis numit dezvoltarea Maramureşului

 

- Călin Matei, pentru 20 ani de administraţie judeţeană, o performanţă şi multă performanţă.

 

- Compania de Producţie Tipografică Cluj şi Tipografia Ceconii, parteneri de excepţie care fac posibilă apariţia unui produs premium: GAZETA de Maramureş.

 

Au urmat lucrările de artă, realizate de cei mai cunoscuţi artişti plastici băimăreni, acordate prietenilor GAZETEI. Lucrările au fost realizate de cunoscuţi şi recunoscuţi artişti maramureşeni, membrii ai UAP Baia Mare: Dorel Topan, Ioan Anghel Negrean, Laura Ghinea, Ioan Marchiş, Dorel Petrehuş, Bertalan Kovacs. Marius Mureşan, Marcel Stanciu, Paul Leş şi Nicolae Suciu. Prietenii spre care s-au îndreptat aceste premii: Petre Mitru senior, Sabin Nemeş-Bota, Teodor Ardelean, Ştefan Gonczi, Eugenia Godja, Ioan Ilban, Vasile Fodoruţ, Dan Mihalache. 

 

Un moment deosebit al Galei a fost acordarea distincţiilor speciale de către Dan Pârcălab, un gest personal de recunoştinţă pentru oamenii care l-au sprijinit în acest deceniu: Sorin Bota, Sabin Nemeş-Bota, Cătălin Cherecheş, Aurelian Grama, Vasile şi Gabriela Mureşan, Cornel Negruţ, Livia Pârcălab, Doina (Nona) Pop, Ştefan Gönczi, Teodor Ardelean, Dan Sechel, Florin Tătaru, Cristian Niculescu Ţâgârlaş.

 

Seara a fost presărată cu numeroase momente artistice: un minispectacol oferit de copiii din Cavnic şi un recital de excepţie al corului, format din teologi şi membri ai filarmonicilor din Cluj şi Bucureşti. Într-un cuvânt: o seară de 10, pentru 10 ani de GAZETA. 

 

Premiile tradiţionale, statuetele din bronz, au fost acordate companiei UAC Europe - premiul pentru economie, Corneliei Negruţ – premiul pentru politică şi Liceului de Artă Baia Mare – premiul pentru Cultură.

„Omul Anului” a fost desemnat primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, iar premiul „O viaţă pentru Maramureş” a fost câştigat de Î.P.S. Justinian Chira, Arhiepiscopul Maramureşului şi Sătmarului.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.