• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 13 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 10 Iunie , 2016

O excursie de neuitat

Weekendul trecut, premianţii concursului literar au participat alături de cadrele didactice la o excursie organizată de UAC Europe şi Asociaţia Nemus la case memoriale.

 

 

„Cărţile sunt cei mai tăcuţi şi constanţi prieteni; sunt cei mai accesibili şi înţelepţi consilieri, şi cei mai răbdători profesori”.  Tocmai de aceea, UAC Europe şi Asociaţia Nemus, în parteneriat cu Şcoala Dumbrăviţa, au încercat să promoveze pasiunea pentru cărţi şi citit în rândul elevilor printr-un concurs complex care a debutat de ziua poetului naţional Mihai Eminescu şi a continuat cu dezbaterile din cadrul Cercului de lectură. Acum, după multă muncă, weekendul trecut elevii şi-au primit binemeritata răsplată care a constat într-o excursie de trei zile, oferită de UAC Europe şi Asociaţia Nemus, în care au fost însoţiţi de doamna director Tomşa Magdalena şi doamnele profesoare Bonaţ Paula, Cosma Monica, Sajerli Alina şi Pop Gabriela.  

 

Traseul excursiei a fost următorul:

ziua I: Dumbrăviţa - Baia Mare- Satu Mare - Carei - Oradea - Arad - Moneasa (cazare Moneasa)

ziua II: Moneasa –Brad- Deva-Sebeş -Sibiu - Cisnădioara (cazare Cisnădioara)

ziua III: Cisnădioara - Dumbrava Sibiului - Mediaş -Târnăveni - Turda - Cluj - Dej -Baia Mare- Dumbrăviţa.

 

Elevii au putuit vizita casele memoriale ale scriitorilor: Ioan Slavici, Octavian Goga, George Coşbuc, dar şi alte obiective turistice.

 

 

„În această excursie m-am simţit foarte bine, deoarece am vizitat nişte locuri foarte frumoase din ţara noastră. Mă bucur că am participat, pentru că am rămas cu nişte amintiri de neuitat¨.

Mureşan Roxana, cls. a VIII-a, Dumbrăviţa

 

„Excursia a fost foarte distractivă. Cel mai mult mi-a plăcut la Cetatea Devei şi la Muzeul Astra. Dacă mergeam singur, nu mă distram la fel de mult. Drumul a fost lung, dar distractiv”.

Pop Cristian, cls. a VI-a, Dumbrăviţa

 

„Această excursie a avut în principal rolul de a crea noi prietenii. Am realizat că şi ceilalţi copii sunt la fel ca mine şi că putem comunica. Mi-a plăcut foarte mult în Sibiu, după ce am urcat câteva sute de scări în Turnul cu ceas, priveliştea de acolo a meritat totul. A fost o experienţă frumoasă şi mă bucur că am participat”.

Vari Gabriela

 

„Această excursie a fost foarte frumoasă, ne-am distrat şi ne-am simţit bine. Vremea a fost frumoasă, dar a şi plouat. Am vizitat multe locuri frumoase, de care poate nici nu ştiam. Cel mai mult mi-a plăcut Cetatea Deva şi biserica cu turnul înclinat. Au fost şi momente în care unii dintre noi nu s-au simţit bine, dar într-un final şi-au revenit. Această excursie a fost cea mai frumoasă şi sper să se mai facă excursii la fel ca şi aceasta. Şi mai vreau să le mulţumesc UAC-ului pentru excursie şi profesorilor, că ne-au însoţit şi s-au distrat împreună cu noi.

Măgurean Domnica, cls. a VII-a, Dumbrăviţa

 

„Această excursie a fost frumoasă deoarece am întâlnit locuri şi am revăzut multe obiective turistice. Eu unul m-am distrat în această excursie cu câteva persoane din grup cu care am explorat unele zone, precum Piaţa Mare a Sibiului. Mâncarea şi cazarea au fost acceptabile, astfel ţin să le mulţumesc celor de la UAC pentru excursia organizată. Sper să mai pot participa la astfel de

excursii în următorul an şcolar”.

Rogojan Darius, cls. a VII-a, Dumbrăviţa

 

„Această excursie a fost foarte frumoasă, ne-am simţit foarte bine cu toţii. Toate locurile vizitate au fost foarte frumoase, România este într-adevăr o ţară minunată. Cel mai mult mi-a plăcut la Cetatea Deva şi la Muzeul Astra. În primele două zile vremea nu a prea ţinut cu noi şi a plouat, dar noi am încercat să nu băgăm de seamă, am râs, am glumit şi ne-am bucurat de timpul petrecut împreună. Aş dori să le mulţumesc în primul rând sponsorilor noştri, organizatorilor şi profesorilor care ne-au sprijinit şi îndemnat să participăm la anumite activităţi pentru a putea merge în excursie”.

Curtuişan Daiana, cls. a VII-a, Dumbrăviţa

 

„Părerea mea despre această excursie este una foarte bună, deoarece am vizitat multe locuri de care eu nu am ştiut, locuri foarte frumoase”.

Vari Ioana

 

„Mie mi-a plăcut foarte mult această excursie pentru că am mers prin locuri uimitoare şi fantastice”.

Rus Camelia

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.