• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 05 Iunie 2020

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 14 Mai , 2019

O delegație a Consiliului Județean a fost invitată la sediul Guvernului din Luxemburg

Premierul Marelui Ducat de Luxemburg, Xavier Bettel s-a întâlnit miercuri, la sediul Guvernului din Luxemburg, cu o delegație restrânsă a Consiliului Județean Maramureș, care i-a adus în dar un simbol al plaiurilor maramureșene, respectiv un tablou sculptat al marelui Voievod Bogdan I, întemeietorul Moldovei.

 

Vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Doru Ioan Dăncuș, a subliniat că „acest cadou oferit premierului are o semnificație aparte, având în vedere că oficialul susține că are origini îndepărtate românești, tocmai din zona unde a descălecat marele voievod. Sculptura este o operă a artistului Adrian Bledea”.
Lucrarea de artă a fost înmânată de vicepreședintele Doru Ioan Dăncuș, prefectul Vasile Moldovan, ambasadorul României la Luxemburg, Lilian Zamfiroiu, împreună cu consilierii județeni și aparatul de specialitate prezent la eveniment. Bine­cunoscutul fotbalist Gică Popescu, actual consilier onorific al premierului României, împreună cu secretarul de stat Adrian Mlădinoiu, au înmânat premierului o minge de fotbal și un tricou al FC Barcelona, cu autograf, ca un semn precursor al Campionatului European de Fotbal 2020, care se va desfășura și în România. Premierul Marelui Ducat de Luxemburg s-a arătat extrem de surprins de gestul delegației mara­mu­reșene, care i-a amintit de ori­ginile sale îndepărtate și, într-un gest de curtoazie mai rar întâlnit, a oferit tuturor celor prezenți un scurt tur al sediului guvernului, invitându-i chiar și biroul său de lucru, unde era în plină pregătire o ședință a miniș­trilor din cabinetul luxemburghez.
 

România promovată ca destinaţie turistică în cadrul meciului de fotbal desfăşurat pe stadionul „Camille Polffer”
 

În partea a doua a zilei, delegații maramureșeni au vizitat Ambasada României la Luxemburg, unde s-au întâlnit la secția consulară și cu câțiva români din diaspora, cu care vicepreşedintele CJ Maramureș, Doru Ioan Dăncuș și prefectul Va­sile Moldovan au schimbat câteva impresii despre viața din Marele Ducat. Delegații maramu­reșeni au încheiat seara cu un meci de fotbal care a avut loc pe stadionul „Camille Polffer”, sub egida „Let’s play for Europe”, la care au participat reprezentanţi ai misiunilor diploma­tice în Marele Ducat de Luxemburg. Aceștia au jucat împreună cu echipa maramureşenilor prezenţi la eveniment, cu scopul de a promova România ca destinaţie turistică în cadrul Campionatului European de Fotbal 2020.
Joi, delegația Consiliului Județean Maramureș va fi prezentă la standurile amenajate pentru judeţul nostru. Artiştii Ansamblului Folcloric Național „Transilvania” şi Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Mara­mureș vor susţine un spectacol cultural-artistic de excepţie, oferind celor prezenți oportunitatea de a degusta din deliciile culinare maramu­reșene, în cadrul evenimentului „La Fête de L’ Europe à Luxembourg”. După încheierea evenimentelor programate în Luxemburg, delegaţia maramureşeană se va deplasa spre Viena, la celebrarea porţii maramu­reşene din Parcul Van der Laar, în perioada 10 - 12 mai 2019.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.