• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 28 Februarie 2020

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 23 August , 2019

O comisie mixtă efectuează verificări la calea ferată feroviară din Vișeu de Sus

Prefectul Vasile Moldovan, în calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, a dispus deplasarea unei comisii mixte, alcătuite din reprezentanți ai Instituției Prefectului-Județul Mara­mureș, Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș, Inspectoratului pentru Situații de Urgență
„Gheorghe Pop de Băsești” al jude­țului Maramureș, Inspectoratul Te­ritorial de Muncă Maramureș, Di­recția Silvică Maramureș, Poliția Transporturi Feroviare, Oficiul pentru Protecția Consumatorului pentru verificări cu privire la cele două incidente produse la trenul „Mocă­ni­ța” care circulă pe calea ferată fo­restieră din Vișeu de Sus.
„Comisia mixtă va efectua verificări cu privire la respectarea legislației în vigoare, existența autorizațiilor/avi­ze­lor prevăzute, respectiv a regu­la­mentului tehnic. Verificarea se va în­­­cheia cu întocmirea unui raport. De asemenea, vom solicita de la Autoritatea Feroviară Română să ne co­mu­nice situația autorizării ad­­minis- ­tratorului infrastructurii fe­ro­vi­are, licențierea și certificarea opera­to­rului de transport feroviar, au­to­rizarea furnizorului de servicii feroviare”, a spus prefectul Vasile Moldovan.
Până în prezent, s-au efectuat verificări și s-au solicitat documente de la societatea care administrează infrastructura feroviară și materialul rulant utilizat, procesul-verbal de constatare/cercetare la fața locului de la Agenția de Investigare F­e­roviară Română. De asemenea, au fost audiați lucrătorii care operau garniturile de tren (conductor, șeful de tren, un alt angajat), dar și trei agenți de turism. Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș a desfășurat cercetări la fața locului și au fost constituite două dosare penale, unul pentru vătămare din culpă, iar celălalt pentru exercitarea fără drept a unei profesii. Ambele dosare penale sunt în coordonarea procurorului de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus.
S-au verificat de către pompierii militari gara și garniturile de tren. Gara CFF Vișeu de Sus are o suprafață mai mică de 600 mp și nu necesită autorizație de securitate la incendiu. Gara este echipată cu instalație de detecție, semnalizare și avertizare în caz de incendiu. Este iluminată corespunzător din punctul de vedere al siguranței și evacuării de persoane și bunuri materiale. Ușile de evacuare ale imobilului sunt dimensionate corespunzător. Garniturile de tren sunt dotate cu stingătoare de incendiu. Singura deficiență constatată a fost dotarea la parterul gării cu stingătoare tip G2, în loc de stingătoare tip clasa A. S-a dat un termen de remediere a situației până la data de 26 august.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.