• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 18 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 13 Noiembrie , 2015

Numărul câinilor comunitari de pe străzi a scăzut considerabil. Foarte mulţi au fost prinşi şi duşi la adăpost, putând fi oricând adoptaţi

Sighetenii nu mai sunt atacaţi de câinii comunitari. Serviciul de Gestionare a Câinilor fără Stăpân din Sighetu Marmaţiei desfăşoară în permanenţă acţiuni de capturare a acestora de pe străzile din municipiu. Câinii sunt duşi în adăpost şi pot fi adoptaţi oricând de către cetăţenii care vor să aibă în grijă un animal.

 

 

Reprezentanţii serviciului spun că, după intervenţiile din ultima perioadă în teren, numărul câinilor comunitari de pe raza oraşului a scăzut considerabil. Oamenii pot acum să iasă în siguranţă pe străzi, fără să se mai simtă ameninţaţi la tot pasul de patrupedele înfometate.

 

„Avem acţiuni în permanenţă de capturare a câinilor fără stăpân de pe raza municipiului şi de aducere în adăpost. În fiecare zi sunt acţiuni de capturare în teritoriu. Serviciul s-a mişcat extraordinar, a fost degrevată populaţia de situaţii în care oamenii şi copiii au fost ameninţaţi de câinii comunitari din jurul şcolilor, pieţelor şi aşa mai departe”, spune medicul veterinar din cadrul Serviciului de Gestionare a Câinilor fără stăpân din Sighet, Vasile Simion.

 

De asemenea, serviciul intervine şi atunci când se primesc sesizări din partea cetăţenilor.

 

„După o statistică şi a spitalului în ceea ce priveşte frecvenţa cu care se ajungea la secţia de boli contagioase, aş spune că şi aici se văd îmbunătăţiri. Acolo unde sighetenii întâmpină probleme, fie în cartiere sau în diferite zone din municipiu, suntem anunţaţi şi, în cel mai scurt timp, încercăm să rezolvăm problema, uneori chiar şi cu sprijinul jandarmilor, atunci când avem intervenţii comune pe serviciul 112”, a mai precizat Vasile Simion.

Cei care doresc să adopte un căţel o pot face oricând. Serviciul de Gestionare a Câinilor fără Stăpân din Sighet dispune de un număr mare de animale, ce pot fi luate acasă în orice moment. Printre acestea se numără şi pui, care fie au fost capturaţi, fie au venit pe lume după ce mamele lor au fost culese de pe străzi.

„Aş dori să fac un apel către cei care doresc să adopte un câine. Ca de fiecare dată, noi ne-am manifestat deschiderea în acest sens, de a aduce sighetenii alături de noi şi, de ce nu, de a adopta, de a face un lucru bun, de a adopta un câine, mai ales dacă au posibilităţile necesare”, a mai transmis Vasile Simion.

 

Serviciul de Gestionare a Câinilor fără Stăpân este deschis, de luni până vineri,

 

între orele 10.00 – 14.00.

Comentariile celorlalți

Asociatia IREC pe 16.11.2015 la 20:13
Foarte bine, trebuie actionat in permanenta pentru a se asigura dreptul la sanatate si la siguranta al cetatenilor

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.