• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 26 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 13 Noiembrie , 2015

Noul parc al Băii Mari, la un pas de inaugurare

Parcul Public Central este la un pas de inaugurarea oficială. Mai sunt de executat lucrări de amenajare şi de făcut probe pentru instalaţiile care vor aduce lumină şi culoare în noul parc al Băii Mari.

 

 

Ca o prefaţă a evenimentului ce va avea loc în a treia decadă a lunii, primarul Cătălin Cherecheş, constructorul, proiectantul şi Eleonora Gheţie, directorul SPAU, au prezentat presei băimărene parcul şi dotările acestuia.

„Parcul are patru hectare şi încă 820 de metri pătraţi, teren care nu face parte integrală din parc, pe fonduri europene realizat. L-am cumpărat ulterior de la vecinii noştri de la Drusal. Acolo urmează să se realizeze un teren de tenis, în cursul anului viitor. Ar fi fost urât dacă nu am fi reuşit să cumpărăm terenul, deoarece ar fi fragmentat parcul. În incinta Parcului Central se află centrul expoziţional de cactuşi al lui Vida Gheza, care acum este în curs de amenajare. Este un labirint verde, de circa 2.200 de metri pătraţi, unicat în ţară. Mai avem şi fântâna arteziană, care va fi cu semnele zodiacale, şi avem şi jardiniere unde vor fi în permanenţă expoziţii de plante anuale, perene şi plante medicinale”, a spus Eleonora Gheţie, directorul SPAU. Primarul Cătălin Cherecheş este mulţumit de modul în care s-a lucrat şi a spus că acest proiect de suflet al său va fi oferit băimărenilor pentru îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă.

 

Un punct forte al parcului va fi cu siguranţă locul de joacă amenajat într-o zonă ce va asimila perfect acest obiectiv. El are un tobogan de 12 metri înălţime, probabil, cel mai înalt din ţară.

 

Sunt alei frumos „desenate”, multe bănci, sunt mese realizate pe suporţi de piatră, pomi de diverse specii, iarbă, sau un sol însămânţat cu iarbă, pentru la anul. Una peste alta, noul parc va fi şi noua senzaţie a oraşului după inaugurarea de la sfârşitul lunii noiembrie.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.