• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 05 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 8 Noiembrie , 2013

Noua prohibiţie!

De la 1 noiembrie, Sighetu Marmaţiei este în fierbere! Motivul: restricţionarea „micului trafic” pe Podul peste Tisa care leagă România de Ucraina. Măsura impusă de sus a generat cu atât mai mult nemulţumiri, cu cât a fost aplicată pentru două săptămâni doar în Maramureş. 

 
 
 

Maramureşul a fost, pentru două săptămâni, cobaiul frontieriştilor. La intrarea în vama Sighet trona scris cu litere de-o şchioapă: „De la 15 noiembrie la frontierele externe ale comunităţii europene (Serbia, Ucraina şi Republica Moldova), se vor aplica instrucţiuni speciale pentru următoarele categorii de bunuri introduse de către călători, pe teritoriul României, în bagajele personale: produse din tutun, băuturi alcoolice, carburant, flori şi plante de ornament, ulei de floarea soarelui, zahăr rafinat, făină, tărâţe, fructe şi legume proaspete. Aceste bunuri pot fi introduse în România în anumite limite cantitative, prevăzute de legislaţia în vigoare şi afişate la biroul vamal, introducerea lor fiind permisă doar o dată la şapte zile de la ultima declarare scrisă.

 

Cantităţile care depăşesc limitele prevăzute de legislaţia în vigoare pentru aceste categorii de bunuri sunt considerate importuri de bunuri cu caracter comercial ce poate fi efectuat numai cu respectarea reglementărilor vamale şi fiscale în vigoare.

Aceste instrucţiuni se vor aplica în faza pilot începând cu data de 1 noiembrie 2013 la Biroul vamal Sighet”. Altfel spus, în Sighet “prohibiţia” a apărut cu două săptămâni mai repede. Ciudat e însă că nu se precizează în baza cărei legi se aplică această măsură. Iar sighetenii care trăiau din micul trafic s-au revoltat că vor putea aduce ulei, zahăr etc., doar o dată la 7 zile. Practic, aproape în fiecare zi de la aplicarea măsurii, podul de peste Tisa a fost „blocat” de protestatari. Acum rămâne de văzut cât va ţine noua prohibiţie şi dacă din cauza ei se vor trece peste Tisa şi pungi cu zahăr, nu numai ţigări în bărci pneumatice…

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.