• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 8 Iulie , 2019

„Nopți de Sânziene” la Borșa

Primăria Orașului Borșa a organizat luni, 24 iunie, un proiect aflat în programul prioritar al Consiliului Ju­dețean Maramureș, un eveniment de excepție care i-a făcut pe mara­mu­reșeni să scoată din „lada de zestre” straiele populare.

Festivalul „Nopți de Sânziene”, aflat la cea de-a XXXVII-a ediție, a debutat cu parada portului popular, paradă cunoscută sub denumirea de „Mă Port Tradițional”, unde au participat an­sambluri din Mara­mureș, Bistrița Năsăud, Botoșani și Suceava.

Aceasta a fost urmată de reprezentații folclorice pe scena Centrului Cultural Borșa. Ansamblurile și artiștii care au întreținut atmosfera au fost: Ansamblul „Cercănelul”, Ansamblul „Balada Humorului” din Gura Humorului, Ansamblul „Cetățuia” din Oncești, Ansamblul „Codrișorul” din Bistrița, Ansamblul „Moștenitorii” din Ruscova, Ansamblul „Zestrea Huțulilor” din Repedea, Ansamblul „Țibleșul” din Groșii Țibleșului, Ansamblul „Botejunea” din Dragomirești, An­samblul „Poienița Vorona” din Boto­șani, Grupul „Prislopul”, Formația „Frații Mihali”, Formația Neluțu Stângău, Formația Andreea Rus și Grigore Ursu, Anghelina Timiș Lungu, Regina Belei, Ileana Roman, Bog­dan Timiș, Loredana Danci, Mihaela Mihali, Loredana Călin și Trupa „Edelweiss”.
Îndrăgitul artist de muzică populară, Marius Ciprian Pop a încântat publicul prezent cu un recital folcloric deosebit.

Seara s-a încheiat cu un moment de­dicat tinerilor, concert Sore, urmat de „Festivalul Luminii”, ediția a VIII-a, o manifestare artistică a tinerilor talentați, desfășurată într-o atmosferă minunată creată de iluminatul gulgu­țelor aprinse, realizate de tinerii de la Consiliul elevilor Liceului Borșa și muzica grupului folk „Floare de colţ”.

De la festival nu au lipsit nici „făcliile”, borșenii respectând cu sfințenie și anul acesta, obiceiul pentru alungarea spiritelor rele și pentru aducerea bunăstării localității.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.