• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 17 Iunie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 20 Mai , 2024

Noi proiecte demarate de primarul Ioan Stegeran, pentru dezvoltarea comunei Fărcașa, prind contur

În data de 8, respectiv 13 mai 2024, au fost demarate licitațiile publice pentru achiziția lucrărilor de execuție a proiectelor care prevăd construirea unei creșe pentru copii în satul Buzești și modernizarea infrastructurii școlare prin realizarea unui corp nou, sistematizare curte, construire teren de sport și modernizarea corpului existent la Școala Profesională din Sârbi.

Prin proiectul privind modernizarea infrastructurii școlare pentru elevii Școlii Profesionale, se va moderniza corpul existent al unității de învățământ, va fi construit un corp nou de clădire în suprafață desfășurată de 1.103,70 mp și un teren de sport modern pentru copii. De asemenea, proiectul cuprinde realizarea de ateliere moderne, unde elevii să își poată desfășura orele de practică în cele mai bune condiții. Noile ateliere vor avea toate dotările necesare, de la vestiare, la echipamente de ultimă generație, astfel încât elevii să se pregătească în cele mai bune condiții.  

Noua creșă din satul Buzești va avea o suprafață desfășurată de 1.244,68 mp, o capacitate pentru 40 de copii, în 4 grupe, și un spațiu de joacă modern, la standarde europene.

Este foarte important să creăm pentru copiii din comuna Fărcașa cele mai bune condiții pentru studiu, dar și pentru practicarea sportului. În acest sens, am demarat aceste două proiecte prin care construim o nouă creșă în Buzești, în care cei mici vor beneficia de un mediu modern și adecvat dezvoltării lor, iar în paralel modernizăm Școala Profesională, unde învață aproximativ 600 de preșcolari și elevi.

Aceste proiecte nu doar că vor ridica standardul educațional în comuna Fărcașa, dar vor contribui și la dezvoltarea armonioasă a copiilor atât din punct de vedere intelectual, cât și fizic. Investițiile în educație și sport sunt esențiale pentru viitorul comunității noastre și suntem dispuși să oferim cele mai bune condiții pentru copiii și tinerii din comuna Fărcașa”, a transmis edilul comunei Fărcașa, Ioan Stegeran.

 

Valoarea proiectelor se ridică la 28,8 milioane de lei, iar finanțarea este asigurată prin Compania Națională de Investiții.

 

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.