• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 08 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 4 Martie , 2013

„Noi pe cine votăm?”

La doar două săptămâni după vizita preşedintelui PDL, Vasile Blaga, un alt candidat la funcţia de preşedinte al partidului, Elena Udrea, a ajuns săptămâna trecută în Maramureş. Liderii democrat liberali maramureşeni se feresc însă să spună ferm de partea cui vor fi la alegeri.

 
 

Liderii PDL şi-au început “campania” în Maramureş. La finele acestei luni are loc Congresul Partidului Democrat Liberal unde şi-au depus candidaturile trei “grei” ai portocaliilor: Vasile Blaga, Elena Udrea şi Monica Macovei. Primul care a vizitat Maramureşul, în urmă cu două săptămâni a fost Vasile Blaga. Vizita nu a fost însă una tocmai de curtoazie, deoarece concluzia sa a fost că eşecul de la scrutinul electoral trebuie plătit cu sancţiuni în organizaţiile locale ale partidului.

La finele săptămânii trecute, a ajuns în Maramureş şi Elena Udrea, însoţită de primarul Clujului, fostul premier Emil Boc, fostul ministru al economiei, Lucian Bode şi deputatul de Călăraşi, George Tinel. Întâlnirea a fost programată la Casa de Cultură din Târgu Lăpuş, dar a început cu oarecare întârziere. Totuşi, înainte de eveniment, Mircea Man a declarat că nu ştie încă de care parte a taberei se poziţionează organizaţia judeţeană. Fostul ministru a plecat însă din Maramureş convinsă că îi are de partea sa pe democrat liberalii maramureşeni. Mai mult, unul dintre primarii maramureşeni, mai marele comunei Groşii Ţibleşului a declarat că o susţine pe Elena Udrea la funcţia de preşedinte al PDL şi pe Emil Boc ca şi candidat la prima funcţie în stat la alegerile prezindenţiale din 2014. Fostul ministru al Turismului în Guvernul Boc, Elena Udrea nu a plecat cu mâna goală de la Tg. Lăpuş. Primarii din Maramureş i-au adus pălincă, albume foto, iar doctorul ginecolog Vasile Bodnar i-a făcut cadou fostului ministru nişte creme pentru reumatism, producţie proprie.

 

Primarul de Târgu Lăpuş, Mitru Leşe, s-a ferit şi el de un răspuns concret la întrebarea legată de liderul pe care maramureşenii îl vor susţine în cursa pentru şefia partidului:

„Vom merge pentru preşedenţia partidului cu cel mai bun, cu cel care va reuşi să convingă. Nu s-a stabilit pe cine vor susţine delegaţii din Maramureş la Congresul PD-L. Deocamdată sunt doi care şi-au prezentat amendamentele Blaga şi doamna Udrea, dar poate va fi şi doamna Macovei sau altcineva. Joi seara au fost la Târgu Lăpuş doamna Udrea şi domnul Boc, şi au vorbit despre ce şi-au planificat. A vorbit despre programul dumneaei de conducere. A spus că nu vrea ură şi dezbinare, că analizează trecutul dar mai mult prezentul şi viitorul etc. A spus lucruri bune. Au fost prezenţi vreo 300 de oameni, din tot Maramureşul, dar mai mulţi din zona Lăpuşului. Emil Boc a vorbit despre principiile pe care le-a urmat, despre deficienţele de comunicare dar totuşi măsurile luate au fost bune, a analizat colaborarea pe care a avut-o cu doamna Udrea când a fost premier iar ea ministru etc.

În raport cu actuala guvernare s-a spus că se va trece la o poziţie mai activă să iasă la iveală ce se întâmplă. Deocamdată, nimeni nu arată tot ce se întâmplă, de exemplu cum vine acum bumerangul pe agricultură, lipsa locurilor de muncă datorită lipsei de prevederi în domeniul investiţiilor etc. După părerea mea a fost o reuşită vizita doamnei Udrea. Dacă a plecat dezamăgită că nu a primit un răspuns clar că va fi susţinută la Congres de maramureşeni? Nu, nici nu aştepta aşa ceva. Într-o campanie de genul acesta să spună votaţi-mă sunt cea mai bună ar fi cea mai mare gafă. Şi-a spus platforma şi a zis că poate vor mai veni şi alţii dar a zis să luăm în calcul ideile ei”.
 

Leşe spune însă că fiecare delegat va vota cum consideră şi că nu va fi un „vot unitar”: „Nu ştiu dacă voi fi delegat la Congres, nu m-a anunţat nimeni până acum. Dacă m-aş duce, nu m-am decis încă cu cine să votez. Oricum, fiecare votează cum consideră, nu se merge pe o direcţie unitară la nivel judeţean. Nu s-a impus nimănui să voteze cu cineva anume. Fiecare delegat votează cum gândeşte că-i mai bine după platforma prezentată de fiecare în parte. Nu este o orientare dictatorială de la nivel judeţean să se spună «toată lumea face aşa»”.

 

La recenta vizită în Maramureş, Vasile Blaga a declarat presei că:

 

„Organizaţia din Maramureş este a 11-a pe care am vizitat-o pentru a analiza scorul alegerilor de anul trecut, iar calendarul deplasărilor a fost stabilit încă din luna decembrie 2012. Când pierzi toate colegiile din tara, cu excepţia a doua, este un lucru grav. Trebuie să luăm măsuri de redresare a partidului, de recâştigare a încrederii cetăţenilor. Iar actualul Guvern, împreună cu opoziţia, ar trebui să stabilească, o data pentru totdeauna, care sunt funcţiile politice în deconcentrate care se schimbă în momentul în care apare o nouă putere. Nu cred ca e cazul sa politizăm şi postul femeii de serviciu”.

 

„Deocamdată, nimeni nu arată tot ce se întâmplă, de exemplu cum vine acum bumerangul pe agricultură, lipsa locurilor de muncă datorită lipsei de prevederi în domeniul investiţiilor etc. După părerea mea a fost o reuşită vizita doamnei Udrea. Dacă a plecat dezamăgită că nu a primit un răspuns clar că va fi susţinută la Congres de maramureşeni? Nu, nici nu aştepta aşa ceva. Într-o campanie de genul acesta să spună votaţi-mă sunt cea mai bună ar fi cea mai mare gafă”.

Mitru Leşe, primar Târgu Lăpuş

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.