• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 16 Noiembrie , 2020

Noaptea Muzeelor băimărene, virtual

Deși traversăm o pe­rioadă extrem de di­ficilă la nivel mon­dial, peste 60 de muzee și operatori culturali din toată țara

s-au înscris și anul acesta pentru a sărbători, pe 14 noiembrie, a șaisprezecea ediție a Nopții Europene a Muzeelor.
În contextul actual determinat de pandemie și în situația în care
s-au impus noi măsuri la nivel național, muzeele și spațiile culturale sunt gata să abordeze eve­nimentul și în mediul online și propun publicului diferite acti­vități interactive pe rețelele sociale și pe website-urile proprii. Totodată, Rețeaua Națională a Muzeelor roagă muzeele și organizațiile culturale înscrise să își desfășoare proiectele programate numai până la ora 21:00, adaptate la noua legislație guver­namentală referitoare la activi­tățile cu public și restricționarea circulației pe timp de noapte.
Pentru siguranța participanților, organizatorul Rețeaua Națională a Muzeelor din România reco­man­dă publicului să consulte ofer­ta Nopții Muzeelor actuali­zată pe https://noapteamuzeelor.org, precum și canalele de comunicare ale instituțiilor culturale implicate, pentru actualizări de ultim moment.
Pentru Baia Mare, evenimentul mult așteptat, Noaptea Muzeelor, a devenit un moment ratat. În data de 12 noiembrie, Baia Mare a intrat în carantină parțială, iar evenimentele în instituțiile de cultură au fost sistate. Muzeele băimărene au avut pregătite și programe online, programe care vor suplini vizita în muzee. Se vor putea face tururi online, iar angajații muzeelor au pregătit diverse materiale, pentru adulți și pentru copii, acolo unde se poate.
Muzeul Județean de Artă „Centrul Artistic Baia Mare” va celebra Noaptea Muzeelor 2020 printr-un eveniment online.
Lansarea expoziției participative online „1 vară / 7 cuvinte” va avea loc sâmbătă, 14 noiembrie, ora 19.00, pe site-ul muzeului.
Galeria virtuală prezintă lucrări din cadrul Centrului Artistic Baia Mare, alese de echipa muzeului și inspirate de poveștile în șapte cuvinte primite de la publicul său în perioada august-septembrie 2020. Impresiile despre vara atipică documentează perioada marcată de pandemia de COVID-19 și pun în valoare creativitatea co­mu­­nității.

Asocierea celor șapte cuvinte cu picturile din patrimoniul muzeului evidențiază consecvența coti­dianului. Materialul multimedia însoțit de descrierea detaliată a conceptului va fi disponibil după lansare (pe o perioadă nedeter­mi­nată) la adresa www.muzartbm.ro.
Muzeul de Etnografie și Artă Populară are pregătit un tur al Muzeului, virtual.
„Pregătim ediția 2020 a Nopții Europene a Muzeelor, care, în acest an, a fost reprogramată pentru data de 14 noiembrie.

Ținând cont de contextul medi­cal, în această ediție nu vă putem invita să ne treceți pragul la ceas de seară, până spre miezul nopții, așa ca altădată. În acest an, expoziția de bază din frumoasa clădire pavilionară va putea fi vizitată doar virtual pe site-ul muzeului: http://etnografie-maramures.ro/turvirtual/pavilion/tur.html și pregătim pentru voi câteva surprize pe paginile noastre de Facebook :)”, au spus cei din conducerea Muzeului.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.