• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 28 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 17 Martie , 2017

Niculescu revine viceprimar. Din nou!

Chiar dacă a venit primăvara, Primăria Baia Mare nu reușește să devină acea instituție fundamentală a administrației băimărene. Derapajele din Consiliul Local au urmări. Lucrurile se schimbă în fiecare săptămână. În ultima, Cristian Niculescu Țâgârlaș a revenit pe funcția de consilier cu atribuțiuni de viceprimar. Circul continuă și suntem în așteptarea mișcării celor din Coaliție, cei care au dorit ca Niculescu să nu ajungă în executiv.

 

 

Instanța de contencios administrativ a admis cererea lui Niculescu de suspendare provizorie a efec­telor hotărârii de Consiliu Local prin care s-a constatat încetarea de drept a mandatului consilierului liberal. Soluția a fost executorie, adică s-a pus în aplicare imediat.
Procesul pe fond cu privire la hotărârea de CL respectivă își urmează cursul și termenele fixate. Astfel, se intră în normalitate iar consilierii locali băimăreni ar trebui să fie mai atenți cu legalitatea unor acțiuni. Ei sunt aleșii orașului să conducă administrativ Baia Mare. Altfel spus, sunt în slujba Băii Mari și a băimărenilor. Din păcate, sunt și plătiți pentru asta. Niculescu Țâgârlaș a re­venit în biroul de viceprimar și a în­ceput să lucreze pentru Baia Mare.
Nu dorește să comenteze prea mult si­tua­ția, dar speră ca normalitatea și, mai ales, legalitatea să fie la ordinea zilei în acțiunile colegilor de CL.
„Lucrurile sunt simple. În baza hotă­rârii date de către Tribunalul Mara­mureș au fost suspendate efectele hotărârii prin care s-a constatat încetarea mandatului meu și am revenit pe poziția de consilier cu atribuții de viceprimar. Astăzi (joi 16 martie - n.red.) mi-am primit atribuțiile. Acestea sunt, în principal, coordonarea Poliției Locale, coordonarea Vital, coordonarea Urbis. Procesul pe fond își urmează cursul, dar este de durată!”, a spus Niculescu Țâgârlaș.

Este pentru a doua oară când Niculescu Țâgârlaș revine pe poziția de viceprimar, după ce a fost ales în mod democratic din rândul consilierilor băimă­reni. Faptul că de fiecare dată unii dintre colegii lui au dat curs unor ilegalități pentru a-l scoate din „schemă” ar trebui să dea de gândit celor care consideră că legea este ceva facultativ. Aceeași constatare și pentru o parte a funcționarilor din Primărie. Cei care mânuiesc partea juridică a administrației se pare că au o problemă cu cunoștințele juridice absolut necesare pentru ca o Primărie să nu aibă derapaje.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.