• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 11 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 29 Aprilie , 2014

Nic Boitor a făcut-o din nou lată. Acum cu ajutorul lui Griguţă!

Nicolae Boitor este din nou în atenţia noastră cu un caz ce va duce DGASPC într-o situaţie complicată. Încă directorul Direcţiei culege acum ce a semănat de mai mulţi ani, respectiv, nepricepere, ca să nu spunem altfel.

 
 

Un caz simplu, la prima vedere, dar care are iz penal şi o posibilă condamnare pentru abuz contra intereselor unui copil de doar câţiva ani.

Un domn şi o doamnă, oameni cu funcţii importante, au hotărât să încheie o căsnicie de câţiva ani. Nu are nici o importanţă cine sunt şi ce probleme au avut. La mijloc, un prunc şi dorinţa părinţilor de a obţine tutela. A urmat un proces.

În instanţă s-au cerut acte pe care DGASPC a trebuit să le întocmească. O procedură legală. De aici intrăm, pe scurt, în povestea noastră, din nou tristă.

Totul a început anul trecut, în prima parte a anului. Un dosar al copilului prevede realizarea unor anchete şi multe altele, acte ce trebuiau realizate de către serviciile DGASPC. Hârtiile au ajuns la un asistent social, din întâmplare medic, un angajat al DGASPC ce se pregătea de a ieşi în pensie. Această doamnă a lucrat pe caz fără a conlucra cu alte servicii, dar cu binecuvântarea lui Boitor şi ulterior al Mariei Griguţă.

Angajatul medic a finalizat raportul cazului şi l-a dus la conducerea DGASPC. Acolo, Nicolae Boitor era plecat în concediu. Înlocuitor, Maria Griguţă, director economic. Adică unul care nu are nimic de-a face cu asistenţa socială. Se pare că Maria Griguţă a semnat raportul în locul lui Boitor.

Acest raport a stat la baza sentinţei prin care copilul a fost încredinţat mamei. Tatăl copilului nu a fost de-a acord şi a cerut dosarul copilului, de la DGASPC. Au durat câteva luni bune până a fost găsit dosarul, iar acum, tatăl copilului a făcut o descoperire incredibilă în dosar. O parte a actelor care au stat la baza redactării raportului sunt de fapt foi albe, adică nu au rubricile completate cu date şi tot ce se cere de către lege. Omul este revoltat şi cere dreptate. Menţionăm că nu ne interesează problemele între soţi, nu au nici o relevanţă.

Este posibil ca în perioada următoare DGASPC să trebuiască să răspundă penal pentru aceste acte!Principalul vinovat este Nicolae Boitor, un exemplu de management dezastruos. Nic nu a vrut să delege competenţele legale ale funcţie sale celor care ar fi trebuit să le exercite în lipsa lui, a preferat să dea „pâinea şi cuţitul” lui Griguţă. Era perioada în care Maria Griguţă „dansa pe mesele italienilor”, pregătindu-se celebra tabără de unde au venit două fetiţe traumatizate, abuzate! (Nici acum nu s-a luat vreo măsură, se aşteaptă ca noi să uităm!).Înlocuitorul lui Boitor a semnat hârtii ce au afectat, în final, situaţia unui copil.

Acum, Nic a chemat doctorul din pensie şi a cerut explicaţii, dar acesta susţine că a completat toate hârtiile necesare!Singura certitudine e că tatăl pruncului va da în judecată DGASPC, iar copilul suferă pe astfel de motive, din cauza unui management dezastruos. A câta oară?

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.