• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 15 Septembrie , 2014

Neadevărurile lui Silaghi spuse în Baia Mare

Vizita lui Tăriceanu în Baia Mare ne-a făcut să ne amintim de povestea Aeroportului Internaţional din nordul ţării, datorită lui Ovidiu Silaghi, fost ministru al Transporturilor pe vremea USL.

 

Europarlamentar acum, Silaghi a afişat un aer absent, de politician plictisit de ce vede. S-a tolănit pe un scaun la marginea scenei şi a stat cu privirea în gol.

 

Iniţial am crezut că Silaghi are remuşcări pentru faptul că a sabotat Aeroportul băimărean pe când era întâmplător ministru. Dacă am fi fost în locul lui, zece ani nu am mai fi călcat prin Baia Mare, de jenă, de ruşine pentru chestiunile pe care le-a făcut. Apoi ne-am adus aminte că politicienii sunt o specie la care jena, ruşinea nu prea merge.

L-am întrebat pe Tăriceanu dacă ştie de proiectul Aeroportului, cu mărirea pistei şi tot ce ţine de această realizare. Un proiect important pentru nordul ţării. Şi în contextul în care Silaghi, cel care ne-a faultat, era la masa oamenilor preşedintelui.

Luat pe nepregătite, Tăriceanu a încercat să îi ia apărarea fostului ministru, spunându-ne că suntem prea aspri cu individul din Satu Mare. Apoi, a vorbit de faptul că Aeroportul reprezintă un nod important pentru infrastructura Maramureşului. Şi tot aşa…cuvinte!

Bineînţeles, Silaghi s-a simţit obligat să spună câteva vorbe (ne pare rău că l-am trezit din reveriile europarlamentare).

Şi delirul a continuat. Silaghi a spus că atunci când era el ministru se punea problema împărţirii unor bani care ar fi rezultat din economiile de la alte proiecte din ţară. Adică, nu ar fi fost vorba de sume foarte mari „şi spre deosebire de Satu Mare care avea nevoie de 12 milioane de euro, Baia Mare avea nevoie de peste 40 de milioane de euro!”. Altfel spus, Silaghi a încercat să acrediteze ideea că Aeroportul băimărean avea nevoie de o sumă uriaşă pentru a fi „okei”, iar Satu Mare, doar un mizilic de 12 milioane euro. Astfel se poate înţelege de ce a susţinut Satu Mare!

Minciuni pe care fostul ministru le-a spus fără să tresară.

Amintim că la acea vreme, Satu Mare nu avea proiect depus pentru modernizarea Aeroportului, Baia Mare avea depusă solicitarea pentru circa 10 milioane euro, sumă suficientă pentru prelungirea pistei. Venind la minister, Silaghi a încercat să desfiinţeze proiectul băimărean şi să-l promoveze pe cel din Satu Mare, pe care l-au făcut în viteză.

Nu ar fi o problemă că un ministru susţine un proiect al zonei din care provine, dar în cazul de faţă a fost o mârlănie ministerială şi probabil o practică a miniştrilor din toate guvernele care

s-au perindat pe la Palatul Victoria.

Până la urmă, nici Silaghi nu a avut câştig de cauză, a fost schimbat, iar visul sătmărenilor s-a risipit. Acum are de dat nişte răspunsuri în dosarul Nelu Iordache şi care are o componentă legată de aviaţie, curse din Satu Mare etc. Cam aşa se rezolvau lucrurile…   

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.