• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 6 Martie , 2023

Natură, cultură, meșteșuguri și tradiții - un pic de Maramureș la ediția de primăvară a Târgului de Turism al României 2023

După un început de an în forță, care a presupus promovarea în cadrul unora dintre cele mai mari manifestări expoziționale de peste hotare, județul Maramureș este promovat și pe plan intern, în cadrul ediției de primăvară a Târgului de Turism al României 2023. În perioada 23-26 februarie, cele mai apreciate destinații turistice autohtone, dar și operatori din industrie își dau întâlnire în cadrul Pavilionului B2 al Romexpo.

La cea de-a 47-a ediție a acestui eveniment, județul Maramureș participă cu o delegație formată din repre­zentanți ai Consiliului Județean Maramureș, ai Organizației de Management al Destinației Jude­țene Maramureș, ai Ansamblului Folcloric Național „Transilvania”, ai Centrului Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș, ai Serviciului Public Județean Salvamont Ma­ra­mureș și ai Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Seini.
De asemenea, alături de aceștia, la standul ju­de­țului se află și reprezentanți ai unor operatori de turism și structuri asociative din județul Maramureș, printre care se numără și Diana Iluț, reprezentant al Asociației Întreprinzătorilor Maramureș.
De la eveniment nu puteau lipsi nici meșterii populari, astfel că Petrică Codrea - specializat în meșteșugul lemnăritului, Mariana și Anuța Stan – specializate în meșteșugul țesutului, Tănase și Crina Burnar – specializați în meșteșugul olăritului și artistul vizual Ioan Borlean, specializat în pictura icoanelor pe sticlă, vor pune în valoare meșteșuguri și tehnici artistice străvechi.
La această ediție, promotorii Ma­ramureșului aduc în atenția publicului și posibilitățile de practicare a turismului activ la nivelul județului nostru, de la trasee de drumeție și bicicletă, la sporturi extreme și activități din sfera ecoturismului. De asemenea, vizitatorii standului au ocazia să afle mai multe despre comorile naturale ale Maramu­reșului de la Viorel Coroian, ranger al rezervației naturale Cheile Lăpușului și un bun cunoscător al atracțiilor naturale din această zonă.

La deschiderea târgului au fost prezenți Daniel Cadariu, ministru al Antreprenoriatului și Turismului, Tudorița Lungu, Cătălin Canciu, Lucian Rus, Angel-Iulian Călin, secretari de stat în cadrul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului și Gheorghe-Dănuț Bogdan, secretar general adjunct al Ministerului Antreprenoriatului și Turismului. În turul lor oficial, aceștia au vizitat și standul jude­țului nostru, unde au fost întâm­pinați în maniera tradițională specifică maramureșenilor, cu pâine, sare și multă voie bună. Ca de obicei, oaspeții standului și-au manifestat aprecierea față de felul în care județul Maramureș reușește să condenseze elemente cheie ale potențialului său turistic în amenajarea spațiului expozițional.

Elementele tradiționale de decor, puse la dispoziție de Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, degustările de bucate tradiționale organizate cu sprijinul Centrului Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș, reprezentațiile fără egal ale Ansamblului Folcloric Na­țional „Transilvania”, de­monstra­țiile de meșteșugit ale păstrătorilor culturii populare și bucuria autentică a reprezentanților destinației de a vorbi despre spectaculosul Ma­ra­mureș, transformă și de această dată standul județean într-un magnet pentru vizitatorii târgului.

Așadar, se anunță zile pline în cadrul Târgului de Turism al României 2023, la finalul cărora județul Maramureș își va consolida locul binemeritat în rândul celor mai îndrăgite opțiuni de vacanță ale turiștilor. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.