• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 21 Aprilie 2021

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 12 Martie , 2021

Muzeul Județean de Istorie, proiect în mediul online

Pandemia a afectat toate activitățile umane, de la cele sanitare, economice,  până la cele sociale și culturale. Activitățile organizate de muzeele din Baia Mare au fost oprite sau diminuate, în funcție de reglementările cerute de autorități. Din această cauză, muzeele au fost  nevoite să se „reinventeze”, prin organizarea de activități în online, mai ales. Muzeul de Istorie vine cu un proiect interesant, prin care va prezenta colecțiile sale publicului doritor de frumos, interesant, prețios.

 

Începând cu luna martie a anu­lui 2021, Muzeul Jude­țean de Istorie și Arheologie Maramureș dă startul unui nou proiect muzeal, adaptat erei digitalizării. Este vorba despre un proiect care se desfășoară săptă­mânal în mediul online și este intitulat „Exponatele săptămânii”. Acestea se regăsesc în fiecare zi de luni pe pagina de facebook a mu­zeului, la adresa: https://www. facebook.commaramures.muzeu.
Astfel, rând pe rând, exponatele din colecția proprie a Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Maramureș sunt prezentate pu­blicului internaut.
Prezentarea cuprinde atât fotografiile câte unui exponat din colecția secției de istorie, respectiv din colecția secției de arheologie, cât și date referitoare la locurile descoperirilor și a valorii istorice și arheologice.
Pe de altă parte, 34 de muzee și de case memoriale din Mara­mu­reș au fost incluse în „Ruta Cultural Turistică a patrimoniului muzeal din România”, alături de alte obiective de renume din ju­dețele Alba, Caraș-Severin, Cons­tanța, Neamț, Satu Mare și Suceava.

Traseul, care străbate și Mara­mureșul, poposește în toate regiunile județului nostru și aduce vizitatorii în contact cu moște­nirea istorică, culturală, artistică, na­turală, etnografică și religioasă a acestor locuri.
Includerea traseului în „Ruta Cultural Turistică a patrimoniului mu­zeal din România” a fost posibilă după ce, la finalului anului trecut, ruta cultural turistică „Drumul patrimoniului muzeal mara­mu­re­șean”, realizată de Consiliul Ju­de­țean Maramureș, a fost recunoscută oficial de către Mi­nisterul Economiei, Antreprenorialului și Turismului.
 

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, a arătat că vor urma și alte astfel de inițiative, prin care să se valorifice potențialul de promovare a obiectivelor turistice din județ.

„Muzeele și casele memoriale din județul Maramureș sunt demne de admirația tuturor, însă, dincolo de aprecierea arătată acestor instituții, este necesar să le și promovăm cum se cuvine. Pe această abordare ne vom centra atenția în perioada următoare, astfel încât să creștem accesibilitatea informa­țiilor de interes turistic și să atragem cât mai mulți vizitatori în județul nostru”, a spus președintele Consiliului Județean Maramureș.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.